Vágólapra másolva!
Több versenyző is kifejtette véleményét a 2007-es világbajnok visszatéréséről az idei Bajnokok Tornáján Düsseldorfban. Jenson Button üdvözölte Räikkönen döntését, és már a közös bulizásokat várja a futamok után. Egykori csapattársa, David Coulthard nem kételkedik abban, hogy a Lotus Renault-val visszatérő finn jó formában fog versenyezni 2012-ben.

Jenson Button is elmondta véleményét Räikkönen visszatéréséről a hétvégi Race of Champions versenyen: örül, hogy visszatér a finn, bár az meglepte, hogy épp a Lotus Renault-val. "Sokkolt engem, hogy ennél a csapatnál fog versenyezni. Igazán meglepődtem, amikor bejelentették Kimit. Azt hittem, a Williamsnél van esélye. Szerintem ez igazán jót tesz a sportnak. Versenyzőként nagyon, nagyon versenyképes. Ha igazán akar versenyezni, gyors lesz. A McLaren szerelőitől hallottam, hogy tudja, mit csinál, amikor a műszaki dolgokról és az autó beállításairól van szó. Jó, hogy visszakaptuk őt, a versenyek szórakoztatóbbak lesznek, és nyilvánvaló, hogy a versenyek utáni esték is..." - tette hozzá Button.

David Coulthard 2002 és 2004 között volt Kimi Räikkönen csapattársa a McLarennél. A skót arról beszélt a ROC-on, hogy szerinte a finn érettebb lett, mióta elhagyta a Forma-1-et. "Volt néhány változás a magánéletében, most már jobb helyzetben van ahhoz, hogy megértse, mekkora lehetőség ez. Emlékezzünk arra, hogy ő a Formula Renault-ból egyenesen a Sauberhez érkezett. Amikor egy alsóbb sorozatban gyerekként versenyzel, és onnan hirtelen belemerülsz a Formula-1-be, amikor ennyi pénzt keresel, és ennyi minden tereli el a figyelmedet, akkor úgy gondolom, hogy nem mindig látod a fától az erdőt" - nyilatkozta a manapság a BBC kommentátoraként és a Mercedes DTM versenyzőjeként dolgozó Coulthard.

"Egy lépést visszalépett, nincs kétségem afelől, hogy jobban fog kommunikálni a médiával, mint ahogy tette első alkalommal, és mindent bele fog adni. Jól teszi. Kimi túl hamar állt meg a karrierjében, ez nem kérdés. Elment, és egy kis örömet szerzett magának a ralizással. Voltunk együtt egy rendezvényen korábban ebben az évben a Red Bull Ringen, és ő mindennel hasított - lehetett az krosszmotor, vagy akármilyen különböző autó, ami ott volt, egyszerűen remekül érezte magát, hogy a határon mehet velük. Tehát nincs kétségem, hogy meglesz a sebessége" - tette hozzá a skót.