Vágólapra másolva!
A 2009-es világbajnok szerint a McLarenen belüli egyensúly idén nem azért változott meg a pilóták között, mert Hamilton rosszul teljesített volna, hanem azért, mert ő javult.

Lewis Hamilton idén először kapott ki öt éve tartó Forma-1-es pályafutása alatt a csapattársától, az ötödikként végző pilóta hátránya 43 pont volt másodikként végző Jenson Button mögött. Tavaly, első egy csapatnál töltött szezonjukban még más volt a helyzet, akkor Hamilton 26 ponttal előzte meg Buttont.

Bár Hamilton idei teljesítményét sokat kritizálták, Jenson Button szerint inkább ő javult jelentős mértékben, ahogy fokozatosan, egyre jobban beilleszkedett a McLaren-csapatba. "Én személy szerint egyre kényelmesebben és magabiztosabban éreztem magam a csapatban, mivel megtaláltam a helyes irányt az autóval"- nyilatkozta Button a hétvégi Race of Champions versenyen Düsseldorfban.

"Úgy éreztem, jobban vezetek, nyilvánvalóan nem tudok nyilatkozni Lewis nevében is. Neki volt néhány igen kemény versenye, de volt néhány remek is. Abu-Dzabiban például érinthetetlen volt. Még mindig megvan a sebessége."

A McLaren Buttonnal többéves szerződést kötött idén ősszel és, bár a brit korábban nem lelkesedett az ilyen hosszú megállapodások iránt, most mégis megtisztelve érezte magát, hogy a csapat ennyire elégedett vele és, hogy ilyen hosszú időre meg akarja tartani. "Ezt a McLaren akarta. Nem akarok megtéveszteni senkit, a csapat akarta a folytatást. Én azt sem bánom, amikor évről évre újítjuk meg a szerződést. Szerintem jó ebben a pozícióban lenni, és izgalmas is."

"De az is jó, ha van egy hosszútávra szóló szerződés, mert akkor tudod, hogy a csapat támogatni fog, segíteni fog abban, hogy jobb versenyző váljon belőled, és együtt kell dolgoznotok, hogy az autót magad köré építtesd."

"Két srác van egy csapatban, nyilvánvaló, hogy ez a csapat mindig is Lewis csapata volt, érthető módon, hiszen ő egy világbajnok, és mert olyan sokat elért a McLarennel, mindenki szereti ezért. De idén több beleszólásom volt az autó tervezésébe, ez igazán fontos volt nekem. Mindketten sok visszajelzést adtunk az autóról, és tényleg előreléptünk vele."

"Szükséged van a folytonosságra, ha a csapat azt gondolja, hogy esetleg elmész év végén, akkor nem fog működni. Ez egy jó dolog a számomra, örülök, hogy ebben a helyzetben lehetek" - fejezte be Button.