Vágólapra másolva!
Adrian Sutilt meglepte, hogy idei erős szezonja ellenére sem sikerült még biztosítania Forma-1-es jövőjét.

Szinte biztos, hogy Adrian Sutilnak távoznia kell a Force Indiától, helyét az eddigi tartalékos Nico Hülkenberg foglalhatja el. Noha Vijay Mallya tulajdonos-csapatfőnök azt ígérte, hogy a tervezett december végi időpont helyett már az Abu-Dzabi Nagydíj környékén nyilvánosságra hozza a jövő évi felállást, erre máig nem került sor.

Sutil így továbbra sem tudja, hogy lesz-e helye 2012-re, bár a Williamsnél és a Renault-nál is befutó lehet, utóbbi csapatban Kimi Räikkönennel alkothatna remek párost.

A német pilóta 42 ponttal kilencedik lett idén a bajnokságban, meglepte, hogy erős szezonja ellenére még nem sikerült helyet találnia a következő szezonra. Ugyan aggasztja a kialakult helyzet, de több lehetősége is van.

"Teljesen egyetértek a felvetéssel, abszurd, hogy eddigi legjobb szezonom után még nincs csapatom 2012-re" - fogalmazott Sutil. "De ilyen az élet a Forma-1-ben, ezt el kell fogadni. Nem rosszak a kilátásaim 2012-re, meglátjuk, mi történik."

"Őszintén szólva az utolsó tíz versenyen nagyszerű teljesítményt nyújtottam, de természetesen az utolsó három futam az igazán emlékezetes. Az biztos, hogy ezek az eredmények megkönnyítették a saját és menedzserem dolgát is a jövőt illetően."

Sutilnak több opciója is van 2012-re, a német reméli, hogy a következő napokban eldől a sorsa. "Jelenleg több mint egy lehetőségen dolgozunk a 2012-es idényre, remélhetőleg a következő két hétben meglesz a döntés. Mindig mondtam, hogy örülnék a lehető legerősebb csapattársnak, mert ez az egyetlen igazi esély arra, hogy valaki megmutassa, mennyire jó. Kimi nagyszerű és nagyon erős csapattárs lenne..."