Vágólapra másolva!
Vitalij Petrov szeretne harmadik F1-es szezonjának is nekifutni a Renault-nál, az orosz szívesen versenyezne Kimi Räikkönen mellett.

Vitalij Petrovnak ugyan érvényes szerződése van a Renault-val 2012-re, mégsem biztos, hogy maradhat a Kimi Räikkönent ezen a héten leigazolt csapatnál. A pilóta tíznapos ultimátumot kapott az istállótól, hogy menedzserével együtt döntsön jövőjéről, ami arra utal, hogy a Renault csak új feltételekkel lenne hajlandó megtartani az oroszt. Okszana Koszacsenko, Petrov menedzsere a héten azt mondta, hogy mindenre felkészült, B és C terve is van.

Petrov szeretne a csapatnál maradni, úgy véli, megállná a helyét Räikkönen mellett. "Tudom, hogy ez az év nem volt a legjobb az én részemről, de bocsánat, még mindig újonc vagyok" - mondta Petrov. "Csak két évet töltöttem a Forma-1-ben, de sokat tanultam, így a harmadik szezonom sokkal-sokkal jobb lehet."

"2010-ben követtem el olyan hibákat, amelyeket 2011-ben nem, szóval nagyot léptem előre. 2010-ben nehezen vettem fel a versenyt Robert Kubicával, de idén sokat fejlődtem. Tény, hogy még mindig követek el hibákat, de a Forma-1 nem a legkönnyebb sportok egyike. 2012-ben újabb lépést tehetek előre, remek mulatság lenne Kimivel egy istállóban szerepelni. Remélem, maradok, mert nagyon szeretem ezt a csapatot."