Vágólapra másolva!
A hétvégén rendezik meg az idei Bajnokok Tornáját a düsseldorfi arénában. Schumacher és Vettel zsinórban ötödszörre diadalmaskodhatnak a Nemzetek Kupáján, de az egyéniben egymás ellen indulnak. Közben Jenson Buttonnal és Vitalij Petrovval is meg kell majd küzdeniük.

December 3-án és 4-én immár 25. alkalommal rendezik meg a világ legjobb autóversenyzői számára kiírt, meghívásos alapú Bajnokok Tornáját, a ROC-ot, amelynek a tavalyihoz hasonlóan ismét a düsseldorfi ESPRIT aréna fog otthont adni. A stadionban szokás szerint egy külön erre a célra épített, önmagába hurkolt, 7,5 méter széles pályán mérhetik össze tudásukat az élvonalba tartozó sztárok, akik párosával, egyforma autót vezetve indulnak egymás ellen.

Az idei mezőnyben nem csupán a visszatérőnek számító Michael Schumacher, Sebastian Vettel és Jenson Button lesz ott a Forma-1-ből, hanem Vitalij Petrov, David Coulthard és Timo Glock is. A WTCC többszörös bajnoka, Andy Priaulx szintén a ROC régi vendége, akárcsak a Bajnokok Tornáját korábban már háromszor megnyerő Mattias Ekström vagy a hosszú távú versenyzés legendája, Tom Kristensen. Sébastien Loeb ezúttal nem vesz részt az eseményen, csapattársa, Sébastien Ogier azonban helyette is képviselni fogja a WRC-t, és összemérheti a tudását Juha Hänninennel, az IRC 2010-es győztesével.

Az autók között a megszokott KTM X-bow-n, az egy és kétüléses ROC buggyn és az Audi R8 LMS-en túl lesz VW Scirocco, S2000-es Skoda Fabia, valamint V8-as Hyundai is. A versenyzők kieséses rendszerben jutnak tovább, s a tét kezdettől fogva nagy lesz, hiszen Schumachert összesorsolták Buttonnal, Vettel pedig Petrovval, Kristensennel és Romain Grosjeannal került a négy csoport egyikébe.

Összefoglaló a tavalyi Bajnokok Tornájáról

A vasárnap 14 órakor kezdődő Bajnokok Tornája előtt, szombat este 7 órától megrendezik a Nemzetek Kupáját is, amit az elmúlt négy évben a Schumacher-Vettel páros nyert meg. Bár a ROC oldott hangulatú levezető gálameccs a fárasztó szezon után, semmiképpen nem tét nélküli: a világ akkor ismerte meg Heikki Kovalainen nevét is, amikor 2004-ben diadalmaskodott a versenyen, útközben legyőzve Schumachert.

A Bajnokok Tornája az internetes Freecaster TV-n előfizetési díj nélkül, élőben nézhető, míg a Nemzetek Kupáját a Sport2 szombat éjjel felvételről, az egyéni küzdelmet a Sport1 vasárnap élőben sugározza.