Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone az elkövetkezendő években csökkenteni szeretné az európai nagydíjak számát a versenynaptárban, a barcelonai futam lehet az első áldozat.

Az európai pályákon rendezett futamok aránya folyamatosan csökken a Forma-1-ben, a 2012-es versenynaptár húsz nagydíja közül csak nyolcat rendeznek az öreg kontinensen. Bernie Ecclestone azonban még ezt is túl soknak tartja, és szeretné elérni, hogy Európa néhány éven belül már csak öt alkalommal lássa vendégül a Forma-1 mezőnyét.

Spanyolországban 2008 óta évente két fordulót rendeznek: a Spanyol Nagydíjnak Barcelona, az Európa Nagydíjnak pedig Valencia ad otthont. Könnyen elképzelhető, hogy a jövőben az egyik spanyol futamtól megválik az F1, valószínűleg az anyagi nehézségekkel küzdő barcelonai verseny kerül veszélybe.

"Nem hiszem, de majd meglátjuk" - válaszolta Ecclestone a Marcának arra a kérdésre, hogy a két spanyol futam lehetősége a jövőben is fennáll-e. "Barcelonában panaszkodnak, hogy nehezen tudják fedezni a költségeket."

Ecclestone azonban megerősítette, hogy a katalán futam 2013-ban lejáró szerződését tiszteletben tartja - ha bírják anyagilag, a következő két évben még biztosan rendezhetnek versenyt. "Érvényes szerződésünk van, tehát csak azon múlik a dolog, hogy ők szeretnék-e folytatni" - szögezte le a 81 éves üzletember.