Vágólapra másolva!
Bár Kimi Räikkönen nem tart attól, hogy nehéz lesz visszaszoknia a Forma-1-be, Sebastian Vettel figyelmeztette: sok változás történt az elmúlt két évben.

Kimi Räikkönen úgy gondolja, nem okoz majd különösebb nehézséget neki a 2012-es Forma-1-es autókhoz való alkalmazkodás, szerinte ugyanis a Pirelli-gumikon kívül nincs nagyobb újdonság a 2009-es autókhoz képest. A finn az előzést segítő, állítható hátsó szárnytól (DRS) sem tart, hiszen hasonló gombot annak idején már a dönthető első szárnyak esetében is kellett használnia.

A világbajnoki címvédő, Sebastian Vettel azonban óvatosságra inti Räikkönent: szerinte a finn távozása óta eltelt két évben rengeteg változtak az F1-es autók. Vettel Michael Schumacher esetét hozta fel példaként, aki 2010-ben, három kihagyott szezon után tért vissza a Forma-1-be, s bár idén egyre jobb formában vezetett, mindkét szezonban kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől.

"Láttuk Michael visszatérését" - idézi Vettelt a 20minutes.fr. "A csúcson hagyta abba, de amikor visszajött, azt mondta, hogy sok minden változott, és időre van szüksége az alkalmazkodáshoz. Ha visszagondolok arra az autóra, amit két éve vezettem, nagyon sok változás történt - egészen elképesztő. Még a szezon közben is új gombok jelennek meg a kormányon. Szerintem nagyon nehéz lenne egyből azon a szinten folytatni, ahol abbahagyta."

Räikkönen dolgát megkönnyítheti, hogy hamarosan használhatja a Renault új szimulátorát, később pedig a csapat már veteránnak számító, 2009-es autójával is körözhet. A 2012-es előszezonban viszont minden versenyzőre csak hat tesztnap fog jutni.