Vágólapra másolva!
Ugyan a Lotus Renault GP kedden bejelentette, hogy Kimi Räikkönen lesz az egyik pilótája jövőre, a csapat még számol Robert Kubicával is.

Miután a Lotus Renault GP múlt héten kemény szópárbajt vívott Daniele Morelli menedzserrel Robert Kubica jövőjéről, a csapat kedden bejelentette, hogy egyik pilótája Kimi Räikkönen lesz a következő idényben. Noha a döntés azt sejteti, hogy a Lotus Renault GP már nem számol a lengyellel 2012-re, Eric Boullier csapatfőnök szerint az istálló minden megoldásra nyitott.

Valamelyest csökkenti Kubica szerződtetésének esélyét, hogy az orosz Vitalij Petrovnak érvényes megállapodása van a 2012-es idényre, növeli viszont, hogy éppen Räikkönen esete bizonyította a Ferrarinál, hogy egy pilótát szerződéssel együtt is nyugodtan ki lehet tenni, még ha ez a Ferrarinak a finn teljes 2010-es évre szóló fizetésébe is került.

"Minden lehetőség elképzelhető" - erősítette meg Boullier az Autosportnak. "Le kell ülnöm Roberttel és menedzserével, hogy átbeszéljük a visszatéréssel kapcsolatos eshetőségeket. Kimi szerződését már bejelentettük, a másik pilótát akkor fogjuk, amikor készen állunk erre."

Forrás: Renault

Boullier szerint a csapat hamarosan dönt, a legnagyobb eséllyel Petrov, Romain Grosjean és Bruno Senna pályáznak az állásra, Rubens Barrichello, Heikki Kovalainen és ezek szerint Robert Kubica kisebb eséllyel indulnak a versenyben. A jövőre Lotus néven induló istálló inkább csak akkor számítana a lengyelre, ha hosszú távra kötelezi el magát. Räikkönennel kétéves megállapodást kötött a csapat.