Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull főnöke úgy látja, hogy a csapat jobb pozícióból kezdi a 2012-es szezont, mint az ideit.

Nagy fölénnyel nyerte idén mindkét világbajnoki címet a Red Bull, azonban Christian Horner csapatfőnök szerint még mindig tud fejlődni a gárda. Horner úgy véli, az elmúlt egy év előrelépéseinek köszönhetően a 2012-es szezonban is a mezőny elején maradhat a Red Bull. "Tudjuk, hogy a riválisaink sem toporognak, de a világbajnoki cím és annak megvédése nagyon különleges számunkra" - nyilatkozta Horner.

"Minden területen erősebb csapat voltunk idén, mint 2010-ben, erre tekintettel még mindig tudunk fejlődni. A csapat nagyon motivált, és nem tudjuk ugyan, hogy a riválisok mivel készülnek, a szabályok komoly folyamatosságot biztosítanak. De semmi sem garantált, keményen fogunk dolgozni, aminek eredménye egy remélhetőleg versenyképes RB8 lesz a melbourne-i szezonnyitón."

Horner tisztában van vele, hogy a Red Bull fölénye még elszántabbá tette az ellenfeleket a fejlesztésekkel kapcsolatban, de úgy érzi, csapatának nincs miért aggódnia. "Úgy gondolom, hogy a címünket meggyőzőbben védtük meg, mint ahogy megnyertük. A csapat minden területen fejlődött, azokon is, amelyek nem látszanak kívülről."

"Megbízhatósági szempontból úgy tudtuk befejezni a Brazil Nagydíjat, hogy problémák voltak az autóval. Abu-Dzabiban a gumival volt gondunk, de egyébként abszolút megbízhatóan dolgoztunk ebben az évben, ami fenomenális teljesítmény. 650 pontot szerezni a konstruktőri versenyben elképesztő eredmény, remélhetőleg tudunk erre építkezni a következő évben is."

A korán bebiztosított vb-címnek köszönhetően Adrian Newey-nak több ideje volt ugyan a jövő évi autóra, a Red Bull zsenije mégsem kapkodta el a tervezést. "Ahogy azt megszokhattuk, Adrian soha nem sieti el a munkát. Így van ez most is, de biztos vagyok benne, hogy jól kezdjük majd 2012-t."