Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Mark Webber önbizalmat meríthet a Brazil Nagydíjon aratott győzelemből, amely egyúttal extra motivációt adhat számára a következő idényre.

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint nem feltétlenül tisztán nyerte meg Mark Webber a Brazil Nagydíjat, bár a Red Bull határozottan cáfolta, hogy Interlagosban az ausztrálnak akartak kedvezni. Christian Horner csapatfőnök szerint csoda, hogy Sebastian Vettel egyáltalán eljutott a célig, sőt még maga Webber is megjegyezte, hogy általában egyet szokott érteni ugyan a gyanakvó újságírókkal, de ezúttal tényleg nem történt semmi rendkívüli, mert ő maga is érezte a Vettel autójából szivárgó váltóolaj szagát. A Red Bull szerint Vettel autójában alig maradt olaj a verseny végére.

Horner is elismeri ugyanakkor, hogy Webbernek nagyon jókor jött a győzelem, amelyből önbizalmat meríthet, és a 2012-es idényre is extra motivációt adhat számára. "Nagyszerű, hogy Marknak sikerült versenyt nyernie" - mondta Horner. "Azt hiszem, nagyon-nagyon nehéz lett volna úgy nekifutnia a következő idénynek, hogy miközben csapattársa 11-szer nyert, neki nem sikerült egyszer sem."

"Számára nem is jöhetett volna jobbkor egy siker, mint az utolsó versenyen. Nyugodtabban mehet el pihenni és készülhet fel a következő évre." Horner szerint a legnagyobb lecke, amit Webber kapott idén, hogy míg Vettelnek sikerült emelnie tavalyi teljesítményének színvonalán, addig az ausztrálnak ez nem igazán sikerült.

"Sebastian elképesztően magas színvonalon teljesített idén, ez nagyon tanulságos lehet Mark számára. Idén egy abszolút csúcsformában teljesítő, fenomenális produkciót nyújtó csapattárs ellen kellett versenyeznie, ez a győzelem egy kicsit helyre teheti az önbizalmát. Ez volt az első sikere a tavalyi Magyar Nagydíj óta, harmadik lett a bajnokságban, remélhetőleg még erősebben tér vissza jövőre."

Horner szerint Webber futam utáni visszafogott örömét magyarázza, hogy versenyben szerette volna legyőzni Vettelt. "Ha Mark most egy kicsit halk szavú, annak oka, hogy szerette volna fair csatában megelőzni Sebastiant. A technikai hiba azonban része a versenyzésnek, nyugodtan mondhatom, hogy ez egy valós, nagyon is valós probléma volt."