Vágólapra másolva!
A 2012-ben már Marussia néven induló csapat hivatalosan is bejelentette, hogy az elmúlt két szezont a GP2-ben töltő francia versenyző lesz Timo Glock csapattársa.

A várakozásoknak megfelelően a Virgin a Brazil Nagydíj után hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a 2012-es szezonban Charles Pic váltja Jérome D'Ambrosiót a csapatnál. A 21 éves francia az elmúlt két évben a GP2-ben versenyzett, ahol összesen három futamgyőzelmet aratott, a 2011-es idényt pedig a bajnokság negyedik helyén zárta. Pic a múlt héten Abu-Dzabiban, a fiatal versenyzők tesztjén bizonyíthatta tehetségét a Virgin volánja mögött.

"Versenyzőként az ember mindig úgy érzi, hogy készen áll pályafutása következő szakaszára, de a múlt heti teszt Abu-Dzabiban kemény volt" - nyilatkozta. "A csapat fantasztikus lehetőséget biztosított számomra, sok újdonságot tanultam. Azt is tudtam viszont, hogy jó benyomást kell keltenem, ha meg akarom mutatni: készen állok erre a munkára."

"Charles teljesítményét már évek óta figyeljük az alacsonyabb kategóriákban" - nyilatkozta a Virgin csapatfőnöke, John Booth. "Az igazi mércét azonban a fiatal versenyzők tesztje jelentette Abu-Dzabiban, ahol kemény próbatételek elé állítva mértük fel a benne rejlő lehetőségeket. Életében először ült Forma-1-es autóban, ez tehát eléggé félelmetes lehetett számára, ennek ellenére teljes mértékben felnőtt a feladathoz."

Pic csapattársa az a Timo Glock lesz, aki már a csapat 2010-es debütálása óta a Virginnél versenyez, idén pedig további három évre aláírt a jövőre már Marussia néven induló istállóhoz.