Vágólapra másolva!
Sebastien Vettel a legjobb köre után már akkor tudta, hogy meg lesz az első rajkocka, amikor még rá meg sem mondta neki a mérnöke. Webber örült, hogy alig kapott ki csapattársától, de kissé tart az esőtől.

Sebastien Vettel karrierje 30. első rajtkockáját szerezte meg Interlagosban, ennek a mennyiségnek a felét az idei szezonban szerezte, ami új rekord az egy szezonban szerzett edzéselsőségeket tekintve. A régi rekordot Nigel Mansell tartotta 1992-ből, aki 16 futamból 14-szer indulhatott az élről, idén viszont Vettelnek 19 verseny kellett a 15 pole-hoz.

"Az időmérő előtt ezen a hétvégén volt párszor szóba került ez a rekord, de szerintem a legjobb az volt, hogy nem gondoltam erre" - nyilatkozta az idei világbajnok. "Nagyon különleges érzés, hogy megdöntöttem. Nigelnek nyilvánvalóan három-négy versennyel kevesebb kellett ahhoz, hogy elérje ezt, de ettől függetlenül ez egy fantasztikus év volt számunkra."

A világbajnok szerint az idei 15 pole pozíciót nem volt olyan könnyű elérni, mint ahogy sokan hiszik. "Nem könnyű mindent beleadni egy körbe. Minden pálya más, néha nem vagy elégedett, néha meg elégedett vagy azzal, amit elértél, vagy el tudtál érni. Idén a legtöbbször képes voltam mindent beleadni abba az egy körbe a Q3 végén. Nincs titok. Amikor időmérőre kerül a sor, mindannyian élvezzük. A végső körnél tudjuk, hogy ez más, mint a szabadedzéseken. Izgatott és idegesek vagyunk, mert ez az a kör."

"Tegnap nehezen indult a hétvége, nem voltunk 100 százalékig elégedettek az autó balanszával. De a helyes változtatásokat végeztük el éjszaka."- tette hozzá. "Boldog voltam az első körömmel is a Q3-ban, de tudtuk, hogy lesz ez még jobb is. Mindent beleadtam az utolsó körbe."

"Már a kör előtt tudod, hogy mire vagy képes, és azt is, hogy milyen időt kell tudnod elérned, de amikor átszeled a vonalat, tudod, hogy sikerült-e, anélkül, hogy meg kellene nézni az időt. Már nem maradt sok benne, ami extra elégedettséggel ad - és még jobb, amikor a mérnök bemondja a rádión, hogy sikerült."

Forrás: Red Bull
Webber alig maradt el Vetteltől szombaton Interlagosban

Mark Webber ezúttal alig maradt el csapattársától, ami viszonylagos elégedettséggel töltötte el. Az ausztrál elárulta, hogy jobban feküdne neki, ha nem esne holnap az eső.

"Nagyon szoros volt Sebastiannal, megint remek kört futott, de nem volt sok köztünk. Ez egy jó időmérő volt, és tudjuk, hogy változni fog az időjárás, ami megkeverheti kissé a dolgokat. Ez nagyon jó a tv-nézőknek, de nekünk, akik az autókban ülünk, pár ősz hajszálat jelent."

"Az autó egyenletesebb, és jobban kontrollálható, amikor száraz a pálya. Ez az egyik trükkösebb helyszín, amikor esik, de ez az a versenyzők kihívása, hogy mindenféle körülmények között jól teljesítsünk" - tette hozzá.

"Sajnos, és nem tudtam üldözni Nigelt, és megszerezni a pole-t" - viccelődött Webber a sajtótájékoztatón.