Vágólapra másolva!
A Brazil Nagydíj időmérőjének döntő szakaszában Nico Rosberg nem tudta megismételni nagyszerű Q2-es körét, de így is elégedett. A gumikkal spóroló Schumacher reméli, hogy kifizetődik a taktikája.

A Brazil Nagydíj időmérőjén a pénteki edzésekhez képest változtak a csapaton belüli erőviszonyok a Mercedesnél: az első napon még Michael Schumacher tudott jobb köridőket futni, szombaton viszont jelentős lemaradással követte Nico Rosberget, aki Felipe Massa Ferrariját is megelőzve a hatodik helyről rajtolhat. Rosberg a Q2-ben nagyszerű kört futott, csak Sebastian Vettel végzett előtte, az utolsó szakaszban azonban fél másodperccel lassabb volt.

"A Q3-ban talán kicsit lassú voltam a kivezető körben, így a gumik nem voltak tökéletes állapotban a mért körömön - ezért nem voltam olyan gyors, mint a Q2-ben" - magyarázta az edzés után Rosberg, aki ennek ellenére elégedett hatodik rajthelyével. "Jól sikerült a mai időmérő. Megspóroltunk egy szett lágy gumit a futamra, és az egyik Ferrarit is sikerült megelőznünk - az egész szezon során ez volt a célom."

Forrás: Mercedes GP

Schumacher a Q2-ben egy másodpercet kapott csapattársától, az elmúlt két futammal ellentétben azonban így is bejutott az utolsó szakaszba. Mért kört viszont nem futott, úgy döntött, inkább megspórol egy szett gumit a holnapi futamra. A tizedik helyről rajtoló hétszeres világbajnok azt sem hagyta figyelmen kívül, hogy vasárnapra esőt jósolnak. "Az előrejelzések szerint nagy esély van arra, hogy esni fog a futam alatt. Ezt szem előtt tartva minden lehetőséget nyitva hagytunk holnapra, taktikusan játszottunk az időmérőn" - nyilatkozta.

"Ettől függetlenül ki kell derítenünk, hogy miért nem tudtunk olyan köridőket futni, mint a délelőtti edzésen. Sok adatot kell átnéznünk most, hogy holnapra megváltozzon a helyzet, és pontszerző helyekért harcolhassunk" - folytatta a 41 éves német, akinek lassabb köridőire a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug sem talált magyarázatot. "Ki kell derítenünk, hogy mi történt Michaellel: nem volt elégedett az autóval és a gumikkal, pedig egész hétvégén erősnek tűnt."