Vágólapra másolva!
A Williams állítólag már nem is tárgyal a túl sok pénzre vágyó Kimi Räikkönennel, Adrian Sutillal viszont előrehaladott tárgyalásokat folytatnak.

Úgy tűnik, Kimi Räikkönent mégsem láthatjuk a Williamsnél 2012-ben, miután több forrás is arról számolt be, hogy a két fél között zajló tárgyalások nem vezettek eredményre. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, az istálló a múlt héten megszakította a kapcsolatot a finn menedzsmentjével - a Marca szerint azért, mert Räikkönen 12 millió eurós fizetés mellett kötelezte volna el magát a következő szezonra. Bár a tervek szerint a 2007-es világbajnok fizetését egy katari bank állta volna, úgy tűnik, ekkora összeget ők sem hajlandóak rááldozni.

Räikkönen most állítólag a Renault-nál próbálkozik, így elképzelhető, hogy Rubens Barrichello a Williamsnél maradhat, és jövőre a huszadik szezonját is megkezdheti a Forma-1-ben. A 39 éves brazil korábban már elárulta, hogy akár fizetne is az ülésért - már talált is egy szponzort, amely ötmillió euróval támogatná a csapatot. Ennek ellenére nem ő a Williams első számú jelöltje, ugyanis a Force India jelenlegi pilótájával, Adrian Sutillal is komoly tárgyalásokat folytatnak.

Az Auto Motor und Sport szerint a megegyezés létrejöttét nehezíti, hogy a Williams két évre szeretné megszerezni Sutilt, ő viszont csak egy szezonra kötelezné el magát, ugyanis abban reménykedik, hogy 2013-ra egy nagyobb csapathoz igazolhat. A német ráadásul még mindig nem tudja, hogy maradhat-e jelenlegi munkaadójánál, mivel a Force India várhatóan csak az istálló karácsonyi partiján jelenti be jövő évi felállását. Sutil helyét a csapat tesztpilótája, Nico Hülkenberg foglalhatja el.

"Már sokkal korábban szerettem volna tudni, hogyan döntenek, de ez valamiért nem így alakult. Meglátjuk, hogy a jövő héten kiderül-e, mire számíthatunk" - nyilatkozta a német Sky csatornának Sutil. Az sem zárható ki, hogy végül a Williams tesztpilótája, az idei GP3-as bajnokságot megnyerő Valtteri Bottas lesz a befutó, a finn az abu-dzabi teszt során jó benyomást tett a mérnökökre.