Vágólapra másolva!
A harmadik helyről induló Jenson Button már akkor is elégedett volt, amikor továbbjutott a Q2-ből, mert utoljára ez hat éve fordult elő vele Interlagosban. Hamilton szerint az eső növelheti az esélyeiket a Red Bullokkal szemben.

Jenson Button tegnap még küszködött az új lágy gumikkal, de mára javítottak az autója beállításain, és ő is jobban ráérzett az interlagosi pályára. Elmondása szerint agresszívan vezetett, ami kifizetődött.

"A Q2 egy kissé idegtépő volt számomra - de a végén örültem, mert 2005 óta nem tudtam bejutni a legjobb tíz közé Brazíliában. A Q3-ban az autó jól működött, a balansza olyan jó lett, amilyet szerettünk volna. Elég durva volt a gyors köröm. Agresszívan használtam a gázpedált, ami szükséges ahhoz, hogy gyors legyél itt. Ez általában nem az én stílusom, de kimondottan gyorssá tett, és amikor átszeltem a célvonalat, azt hittem előrébb végzek, mint ahogy történetesen végeztem" - nyilatkozta az egész hétvégén kalocsai mintás overallt hordó brit pilóta.

Hamilton ma nem tudta megverni a csapattársát, de a nyilatkozata arra utal, hogy az autóját az esőre állították be. "Az igazság az, hogy bár egyetlen hibát sem vétettem a legjobb körömben, egyszerűen nem voltam elég gyors" - nyilatkozta a 2008-as világbajnok. "Nem hiszem, hogy a versenytempónk a szárazon a legjobb lenne, de remélhetőleg az lesz, ha esni fog" - tette hozzá. "Interlagos az a hely, ami inspirál téged, mint versenyzőt: ez Ayrton Senna hazai pályája, és a brazil rajongók hihetetlenül szenvedélyesek" - mondta az ezen a hétvégén a brazil pilótalegenda sisakfestését viselő brit.

Forrás: McLaren
Internetes szavazáson dőlt el, hogy Button a kalocsai mintás ruhát hordja ezen a hétvégén

Martin Whitmarsh csapatfőnök nem értette, hogy miért nem hozták ki a maximumot a versenyzők a lágy gumikból a Q3-ban. "Talán a keréknyomással volt gond, de nem vagyunk biztosak benne."

"Két gyors kört próbált megtenni (Hamilton) a Q3-ban, először egy gyorsat, aztán egy igazán gyorsat, de úgy tűnt, ennek semmi hozadéka nem volt Jenson konvencionális, egykörös megközelítésével szemben."

"Mindkét autót úgy készítettük fel, hogy az esős verseny lehetősége a fejünkben volt" - tette hozzá Whitmarsh.