Vágólapra másolva!
Új szakember érkezésével erősíti meg aerodinamikai részlegét a Lotus, a McLarentől érkező John Iley 2012 júniusában csatlakozik a csapathoz.

Bár a Lotus hivatalosan még nem erősítette meg az információt, sajtóértesülések szerint a csapat leszerződtette a McLaren vezető aerodinamikai mérnökét, John Iley-t. A szakember azonban csak a következő szezon júniusában kezdheti meg a munkát új csapatánál, addig ugyanis - szakzsargonnal élve - "kertészkedni" küldték, hogy a jövő évi autó tervezésénél még ne tudja felhasználni a McLarennél szerzett információkat.

A Forma-1-ben Iley először a McLarent erősítette, majd sokat lendített a karrierjén a Jordannél eltöltött időszak, ahol a technikai igazgató, Mike Gascoyne mellett dolgozva az aerodinamikai részleg vezetője lett. 2002-ben Gascoyne-nal együtt átigazoltak a Renault-hoz, aztán két évvel később Iley-t leszerződtette a Ferrari. Az olasz istállót a 2009-es szezon közepén hagyta el, hogy 2010-ben visszatérjen a McLarenhez. A Lotusnál ismét együtt dolgozhat Gascoyne-nal, aki 2010 óta a csapat technikai vezetője.

A 2012-ben már Caterham néven induló istálló idén már több neves mérnökkel erősödött, többek között a Red Bull korábbi technikai igazgatója, Mark Smith és a Renault-tól távozó sportigazgató, Steve Nielsen személyében. A hírek szerint a csapat a közelmúltban a központját is áthelyezte: Hinghamből Leafieldbe költöztek át, az Arrows korábbi székhelyére.