Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok szerint egykori ferraris csapattársának a tudása alapján kapnia kellene versenyzői állást 2012-re is.

Rubens Barrichello jövője még bizontalan, a hírek szerint Frank Williams vagy Adrian Sutilt, vagy a fiatal finn Valtteri Bottast, vagy a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönent ültetné az autójába jövőre. Ha így lesz, akkor elképzelhető, hogy a most hétvégi Brazil Nagydíj lesz Barrichello utolsó Forma-1-es versenye. A veterán eddig 19 szezont teljesített, közben 321 Forma-1-es versenyen állva rajthoz, ami rekord.

Noha a viszonyuk nem volt mindig felhőtlen - a 2002-es ausztriai helycsere után elkezdett megromlani -, egykori ferraris csapattársa, Michael Schumacher Brazíliában azt nyilatkozta a Totalrace weboldalnak: reméli, Barrichellótól nem válik meg a Williams egy fizetős pilóta kedvéért, mert nélküle a Forma-1 szegényebb lenne.

"Ő ikon a Forma-1-ben. Szomorú lenne, ha jövőre már nem látnánk. Bízom benne, hogy nem csak a pénz, hanem a minőség is számít, úgyhogy kapnia kellene egy versenyzői állást jövőre" - mondta.