Vágólapra másolva!
Bár örült a második szabadedzés megnyerésének Hamilton, még így is azt gondolja, hogy a hétvégén a Red Bull gyorsabb lehet a McLarennél. Csapattársa az új lágy gumikkal küszködött.

A brit versenyző különleges sisakfestéssel készült a szezonzáróra: elöl a saját hagyományos festése, hátul Aytron Sennáé díszíti a sisakját, amelyet a verseny után el fognak árverezni. A befolyt összeg az 1994-ben elhunyt brazil pilóta alapítványához fog kerülni.

"Nagyon jónak éreztem ma az autót, magas és alacsony üzemanyagszinttel is. Az új opciós keverékű gumik elhasználódása eléggé elfogadhatónak tűnik, az etapom végén is jó köröket futottam. Szerintem még mindig lehet fejlődni" - nyilatkozta a 2008-as világbajnok.

Hamilton azonban úgy gondolja, hogy még mindig a Red Bull számít a hétvége favoritjának: "Soha nem lehet tudni, a Red Bull mit csinál, de szerintem ott vagyunk mi is, vagy majdnem ott" - tette hozzá. "Szerintem a Red Bullok versenytempója még mindig gyorsabb. Talán tévedek, de csak arra gondolok, amit látni szoktunk tőlük. Talán meglepetés ér majd."

Hamilton szerint a mai eredmény irreleváns lesz, ha a hétvége további részében tényleg megérkezik az eső: "Ha száraz marad az idő, akkor erős pozícióban leszünk, ugyanott lehetünk, ahol a legutóbbi versenyen. De a Red Bull is gyors lesz, és a Ferrari is jónak tűnik ezen a hétvégén. Valószínűleg esni fog, és akkor tényleg nem tudhatod, hogy mit várj."

Forrás: McLaren

Csapattársa, Jenson Button délelőtt még második volt, délután azonban meggyűlt a baja a lágy gumikkal, és csak a hetedik helyen végzett.

"Jól működik az elsődleges gumi, szerintem megértettük, hogy hol állunk vele, de az opcióssal egy kicsit küszködtem. Nem igazán találtam a balanszot, sem kevés üzemanyaggal, sem a hosszú etapokon - egyszerűen nem működtek a beállításaim. Szerencsére ennek az okai közül párat ismerünk, csak nem volt rá időnk, hogy kipróbáljuk a megoldásokat" - nyilatkozta a 2009-es világbajnok.

"Itt soha nem tudhatod, hogy milyen lesz az időjárás, ezért egy kicsit kockázatos lenne teljes esőbeállítással menni. Ebből az okból kifolyólag nem gondolom, hogy az élen túl sokan állítanák be esőre az autóikat. A DRS-zóna egy nagyon rövid egyenesben van, szerintem küszködni fogunk azzal, hogy itt előzni tudjunk, de ott van még a célegyenes is, ami valószínűleg a legjobb hely erre" - tette hozzá Button.

Forrás: McLaren

Martin Whitmarsh csapatfőnök elárulta, hogy mindig örömmel jön Interlagosba. "Ez a sportunk egyik óriása, a mérnökeink és a versenyzőink ízlelik a kihívást, hogy megszelídítsenek egy ilyen trükkös, kiszámíthatatlan, nem szokványos aszfaltcsíkot."

"A teljesítménykülönbség a kétféle gumi között elég kicsi ezen a hétvégén, ami annak az eredménye, hogy a Pirelli az új típusú lágyakat hozta el ide. Jenson nem tudta ezekből kihozni a maximumot, de magabiztosak vagyunk, hogy meg tudjuk tenni a szükséges változtatásokat az autóján" - tette hozzá Whitmarsh.