Vágólapra másolva!
A Renault csapatfőnöke nem érti, Robert Kubica menedzsere miért kifogásolja a Renault által kiadott közleményt, mert szerinte a lengyel más csapatnál sem tudja elkezdeni a 2012-es idényt. Szeretné, ha Kubica 2013-ban is a Renault-nál maradna.

Egyre nagyobb a feszültség a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier és Robert Kubica menedzsere, Daniele Morelli között. A francia csapat szerdán egy hivatalos közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy Kubica a 2012-es idény kezdetén még biztosan nem állhat rajthoz, azonban a következő szezonban is a csapat tagja lesz, és minden segítséget megadnak neki a visszatéréshez.

Csütörtökön a lengyel menedzsere azt állította, hogy Kubica szavait kiforgatták, a lengyel ugyanis annyit mondott: "nem biztos", hogy a szezon elején készen áll majd a versenyzésre, ők azonban továbbra is reménykednek ebben. Morelli továbbá elárulta, hogy Kubica szerződése 2011 decemberében lejár, 2012-ben ezért szabadon átigazolhat más csapathoz.

Boullier nem érti, hogy Morelli miért kifogásolja a csapat közleményét, hiszen azt előtte az olasz menedzser is jóváhagyta. "Megegyeztünk Daniele Morellivel, hogy kiadunk egy közleményt, mivel Robert nyilvánvalóan nem tudja elkezdeni a következő idény sem nálunk, sem más csapatnál" - idézi az Autosport Boullier-t. "Így legalább tájékoztathattuk a közvéleményt a fejleményekről."

Forrás: Renault

"Jóváhagyta, most pedig kifogásolja, de őszintén szólva nem tudom, hogy miért. Nem akarok többet mondani erről, csupán időpazarlás lenne" - folytatta a francia. "Sokáig vártunk rá, és ez továbbra is így lesz, ha tesztelni akar nálunk. Készen állunk rá, hogy segítsünk neki."

A Gazzetta dello Sport pénteken újabb információt közölt az üggyel kapcsolatban, ami magyarázatot adhat a két fél közötti nézeteltérés okára. Boullier ugyanis állítólag csak akkor hajlandó 2012-ben tesztlehetőséget biztosítani Kubicának, ha felépülése esetén a lengyel még 2013-ban is a csapatnál marad. "Nem akarjuk mások számára felkészíteni Robertet" - nyilatkozta. "Ha nekünk tesztel, akkor nálunk fog versenyezni 2012-ben és 2013-ban is."

Feltételezhető, hogy Kubica nem akarja magát további két évre elkötelezni magát a franciáknál, különösen annak fényében, hogy a hírek szerint a Ferrari szeretné megszerezni őt a 2013-as szezonra. Így előfordulhat, hogy Kubicát már akkor sem láthatjuk többet a Renault volánja mögött, ha képes lesz visszatérni a Forma-1-be - Morelli nem véletlenül hangsúlyozta, hogy már "alternatív lehetőségeket" fontolgatnak 2012-re.