Vágólapra másolva!
Ross Brawn szerint Abu-Dzabiban sportszerűen harcoltak egymás ellen a Mercedes versenyzői, ezért a jövőben sem szól bele kettejük csatájába. A hétszeres világbajnoknak az időmérőn kell még fejlődnie.

A két héttel ezelőtti Abu-Dzabi Nagydíj első körében a Mercedes két versenyzője, Nico Rosberg és Michael Schumacher több kanyaron keresztül tartó csatát vívott egymással, a két autó majdnem össze is ért. A németek csapatfőnöke, Ross Brawn ennek ellenére nem tervezi, hogy a jövőben nagyobb óvatosságra inti pilótáit, hiszen mindketten tudják, hogy elsősorban a csapat érdekeit kell szem előtt tartaniuk.

"Ha úgy érezném, hogy egyikük valami felháborítót követ el a másik ellen, akkor természetesen beszélnénk róla" - nyilatkozta Brawn az Autosportnak. "Abu-Dzabi után azonban nem volt erről szó, hiszen egyik versenyző sem haragudott a másikra. Elég agresszívak voltak, de szabadon versenyezhetnek egymás ellen - remélem, ez a jövőben is így marad."

A két pilóta között a bajnokságban sincs nagy különbség, a hetedik helyen álló Rosberg hét ponttal előzi meg csapattársát. Az időmérőkön Schumacher idén csak kétszer tudta megverni Rosberget, versenytempójának köszönhetően viszont a futamokon rendszerint fel tud zárkózni hozzá. Ez alól Abu-Dzabi kivétel volt, de két héttel korábban, Indiában még le is győzte Rosberget.

"Jelenleg hasonló teljesítményt nyújtanak a versenyeken, Nico azonban jobb az időmérőn. Azt hiszem, Michael ezen a területen próbál fejlődni" - magyarázta Brawn. "Szüksége volt egy kis időre ahhoz, hogy visszaszokjon. Talán - alaptalanul - arra számítottunk, hogy egyből képes lesz ott folytatni, ahol annak idején abbahagyta. Idén azonban biztató volt a futamokon nyújtott teljesítménye, ezért csak ismételni tudom: a megfelelő autóval mindketten nyerni tudnának."

Forrás: Mercedes