Vágólapra másolva!
Miután az idei Belga Nagydíj is jelentős veszteséggel zárt, továbbra is fennáll a lehetősége, hogy a jövőben Franciaországgal felváltva rendezzen F1-es futamot.

Továbbra is veszteséges a Forma-1 egyik legnépszerűbb futamának számító Belga Nagydíj: a GPUpdate.net értesülései szerint az ország kormánya megerősítette, hogy a 2011-es verseny majdnem öt és fél millió eurós veszteséggel zárult. Ez fél millióval kevesebb, mint az előző évben.

A futam annak ellenére nagyobb bevétellel zárt, hogy a 2010-es adatokhoz képest öt százalékkal kevesebb jegyet adtak el, a megnövekedett kiadások miatt azonban így is egyre veszteségesebb. Ahhoz, hogy a költségeket a jegyek eladásából származó bevétellel kompenzálni tudják, az idei, negyvenötezres nézőszámnak legalább húszezerrel kellene emelkednie.

A belga futam anyagi problémáira megoldást jelenthet, ha a Forma-1-be 2013-ban visszatérni kívánó Francia Nagydíjjal évenkénti váltásban rendeznek versenyt. A franciák legutóbb 2008-ban, Magny-Cours-ban látták vendégül a világbajnoki sorozatot, de legközelebb valószínűleg Paul Ricard lenne a helyszín.