Vágólapra másolva!
Felipe Massa szerint ha jövőre már csak fizetős pilótaként maradhatna a mezőnyben, akkor idén vissza kellene vonulnia a 39 éves honfitársának.

Rubens Barrichellónak még nincs érvényes szerződése a Williams csapattal 2012-re, a 39 éves veterán helyét a pletykák szerint vagy a fiatal Valtteri Bottas, vagy Kimi Räikkönen foglalhatja el jövőre.

Barrichello elmondta, hogy nem úgy készül a szezonzáró Brazil Nagydíjra, hogy ez lesz élete utolsó versenye, még mindig reménykedik benne, hogy lesz állása jövőre is, ami a 20. szezonja lenne a Forma-1-ben. Barrichello az eddigi 19 szezonjában 321 futamon indult, és 11 győzelmet szerzett, ebből 9-et a Ferrari, illetve kettőt a Brawn GP autóival.

A ferraris Felipe Massa szerint Barrichellónak hihetetlen karrierje volt, és szerinte a honfitársának vissza kellene vonulnia év végén.

"Adtam neki egy tanácsot: szálljon ki" - nyilatkozta Massa a TotalRace-nek egy interjúban. "Úgy vélem, Barrichellónak hihetetlen karrierje volt a Forma-1-ben: ő az a versenyző, aki a legtöbb futamon indult, és sok győzelmet szerzett. Ez egy olyan karrier, amilyenről sok pilóta csak álmodhat."

"A legjobb csapatoknál vezetett a Forma-1-ben. Nem azért tanácsoltam neki, hogy vonuljon vissza, mert öregnek tartom, vagy valami hasonló. De ma a Forma-1-ben 12 csapat van, és ebből öt vagy hat pénzt kér azért, hogy versenyzőülést adjon. Szerintem ez abszurd."

"Az a véleményem, és ezt neki is elmondtam, hogy nem tudnék egy Barrichellót nézni, amint szponzorok után kutat, azok után, amit elért a Forma-1-ben. Azt mondtam neki, hogy vonuljon vissza, és használja fel ezt az utolsó versenyt arra, hogy rendesen lezárja a karrierjét. De tudom, hogy azt fogja tenni, amiről ő azt gondolja, hogy a legjobb neki, és én barátként támogatni fogom, és a legjobbakat remélem neki."

"Ha az ötlete, hogy szponzorokat keres, befuccsol, mit fog tenni? Bejelenti februárban, hogy elhagyja a Forma-1-et?" - tette hozzá Massa.

Barrichello két napja elárulta, hogy az elmúlt két hónapban több cégnél járt, mint 1990-ben, amikor még arra gyűjtött, hogy Európába jöhessen versenyezni.