Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh szerint a McLarennek a lehető leghamarabb futamokat kell nyernie a következő idényben, ha versenyben akar lenni a világbajnoki címekért.

Lewis Hamilton Abu-Dzabiban aratott győzelme a McLaren hatodik sikere volt idén, a csapat azonban nem lehet büszke a 2011-es szezonra. Sebastian Vettel a világbajnokságot végig vezetve már régen, Japánban bebiztosította második címét, egy futammal később pedig a konstruktőri bajnokság is eldőlt a Red Bull javára. Martin Whitmarsh szerint a lassú szezonkezdet volt az idei kínlódás oka, amit a McLaren jövőre nem engedhet meg magának.

"Nagyon büszkék vagyunk az Abu-Dzabiban nyújtott teljesítményünkre és hogy megnyertük a versenyt" - mondta Whitmarsh. "Ez volt a hatodik győzelmünk és természetesen szeretnénk héttel, egy brazíliai diadallal zárni. De akármi is történik, a McLaren szintjén ez nem egy túl emlékezetes év: másodikak lettünk a konstruktőrök között, ennél egyértelműen több versenyt akarunk nyerni."

"Lassan kezdtünk idén, ez jövőre nem ismétlődhet meg. Gondoskodnunk kell róla, hogy versenyeket nyerjünk az első pillanattól fogva, ehhez van két nagyszerű pilótánk és egy fantasztikus csapatunk. Optimisták vagyunk a következő idényt illetően."

Jonathan Neale, a csapat ügyvezető igazgatója szerint is a győzelem a cél jövőre. "Mi minden évre vadonatúj autót építünk" - fogalmazott Neale. "Az autó, mellyel Lewis múlt héten nyert, körülbelül hat százalékban egyezik csak azzal, amellyel jövőre elkezdjük a teszteket. Pilótáink a legjobbat érdemlik, a célkitűzés világos."