Vágólapra másolva!
Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke megerősítette, hogy Romain Grosjeannak van a legnagyobb esélye Robert Kubica helyettesítésére.

Szinte biztos, hogy Robert Kubica nem épül fel a következő idény rajtjára, és ugyan a Renault (jövőre Lotus) megígérte a lengyelnek, hogy fenntart számára egy helyet, a szezont azért csak el kell kezdenie valakivel. Eric Boullier csapatfőnök szerint a legnagyobb esélye jelenleg Romain Grosjeannak van arra, hogy beüljön az üresen maradó autóba. Grosjean idén megnyerte a GP2 bajnoki címét, Abu-Dzabiban, az első szabadedzésen már ki is próbálta a Renault-t és gyorsabbnak bizonyult Vitalij Petrovnál.

"Romain része a terveinknek" - jelentette ki Boullier. "Szeretnénk a csapatban látni, ha Robert nem tud visszatérni. Teljesen igaz, hogy 2009-ben még nem volt érett a Forma-1-re és csak megégette magát. Pedig a teljesítménye egész jó volt, csak három tizeddel volt lassabb Fernando Alonsónál. Nem kétséges, hogy nagyon tehetséges és erről mindenki meg van győződve."

"Nem akarom ezt a tényt hetekig vagy hónapokig titkolni, ha Robert nem jön vissza, Romain az első számú esélyes a helyettesítésére. Jövőre ismét olyan év következik, amelyben a csapat újjáépítésén kell dolgoznunk, nagy nevekre egyelőre nem pályázhatunk. De nem is ez a cél, hanem az, hogy legyen egy gyors autónk, amelyet egy nagy névnek adva győzelmekről is álmodhatunk."

Boullier elárulta, hogy Kimi Räikkönen nemcsak a Williamsnél, hanem a Renault-nál is bejelentkezett. "Igen, volt kapcsolatfelvétel. Nézzék csak a telefonomat, ez a hívás itt éppen Kimi menedzserétől érkezett."