Vágólapra másolva!
Úgy érzik, mostanában maximálisan kiaknázták az autójukban rejlő lehetőségeket, de az interlagosi idényzárón még egy fokkal tovább léphetnek.

A Mercedes az elmúlt időszakban bebetonozta a helyét a három élcsapat mögött: az utóbbi két versenyen Nico Rosberg 6. lett, Michael Schumacher pedig Indiában a még előkelőbb 5. helyen ért célba. Bár a csapatnál úgy vélik, ezzel kihozták a maximumot a technikai lehetőségeikből, az idényzáró Brazil Nagydíjon még eggyel fokkal tovább szeretnének lépni.

"Az Abu-Dzabiban látott jobb edzés- és versenytempónk alapján bízom benne, hogy ha keményen igyekszünk, Interlagosban elkaphatjuk a három élcsapat valamelyik versenyzőjét" - mondta Rosberg, aki múlt vasárnap alig 1,8 másodperccel a ferraris Felipe Massa mögött szelte át a célvonalat. "A Mercedes motorunk teljesítménye és az autónk annak köszönhető jó végsebessége révén gyorsak leszünk a meredeken emelkedő célegyenesben."

A csapat idei legjobb eredményét kanadai 4. helyével elérő Schumacher is úgy vélte, a Mercedes okkal reménykedhet abban, hogy valamelyik autója Brazíliában bekerül a legjobb hat közé, ami szerinte mindannyiuk számára "méltó jutalom" lenne.

"Bár odahaza, a bázison egy ideje már a 2012-es felkészülésre koncentrálunk, a pályán továbbra is keményen dolgozunk az idei autónkkal, és sikerült is előrelépnünk vele" - tette hozzá a csapatfőnök Ross Brawn. "Eltökéltük, hogy erősen fejezzük be az évet, és ismét megpróbálunk bekerülni a legjobb hat közé, ahogy az mostanában sikerült, s ami az autónk aktuális képességeinek maximumát jelenti."

A Mercedes a szezon második felében valamelyest magára talált: míg az első kilenc versenyen 68 pontot gyűjtöttek, azóta ugyanennyi forduló alatt 91-et.