Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy a Renault Robert Kubica nélkül kezdi a következő idényt. A lengyel állítólag ajánlatot kapott a Ferraritól.

Robert Kubica felépülése halad ugyan, de nem a Renault által várt ütemben, így egyre valószínűbb, hogy a csapat a lengyel nélkül fut neki a következő idénynek. Vitalij Petrov társa Bruno Senna vagy Romain Grosjean lehet az idénynyitón, Kubica pedig felépülése után ülhet be valamelyikük autójába, erre legalábbis ígéretet tett Eric Boullier csapatfőnök.

Az általában jól értesült grandprix.com szerint a helyzetet bonyolítja, hogy legalább két másik csapat is bejelentkezett Kubicánál azzal az ajánlattal, hogy abban a pillanatban, ahogy egészségesnek érzi magát, ad neki egy autót. A kettőből egy a négy élcsapat egyike, a grandprix.com szerint a Ferrari.

Az olaszok szerződést hosszabbítottak ugyan Felipe Massával, de a brazil teljesítményével egyételműen elégedetlenek. Massa csapattársa, Fernando Alonso több mint kétszer annyi pontot szerzett idén, mint a brazil, ami azért fáj a Ferrarinak, mert a pilótái közötti ekkora különbség esetén nemigen pályázhat a konstruktőri bajnoki címre.

Massa szerződése elvileg 2012 végéig szól, de nem elképzelhetetlen, hogy Kubica miatt kiteszik a csapatból. A lengyelt már Massa két évvel ezelőtti, hungaroringi balesete után is megkereste a Ferrari, hogy helyettesítse a brazilt.