Vágólapra másolva!
Az első rajtkockából rajtoló Sebastien Vettel versenyének Abu-Dzabiban egy defekt vetett véget rögtön a második kanyarban. A Red Bullnál vizsgálják, mi okozhatta a hibát.

A kétszeres világbajnok jól jött el a rajtrácsról, nem sokkal később azonban látszólag ok nélkül defektet kapott, és elvesztette az uralmát az autója felett. "Az első kanyar kijáratánál még minden rendben volt, aztán ahogy fordultam be a másodikba, éreztem, hogy valami gond van jobb hátul, és meg kellett fognom az autót" - magyarázta a német, aki a Red Bull bokszából volt kénytelen végignézni a versenyt. "Amikor másodjára kellett volna korrigálnom, már nem sikerült. Defektet kaptam, és kipördültem. Visszafelé annyira megsérült a felfüggesztés, hogy már nem tudtam folytatni."

"Úgy tűnik, a kanyar kijáratánál hirtelen leesett a guminyomás. Amikor behajtottam a kettes kanyarba, már lapos volt a gumi. Igazán nem tudom, hogy miért. Semmit nem csináltam máshogy, mint a többi körömben, vagy mint a többi pilóta, ezért tényleg szükségünk van arra, hogy megértsük, mi okozhatta a defektet. Ki kell derítenünk, miért történt, talán furcsa szögben mentem rá a kerékvetőre " - tette hozzá a kétszeres világbajnok a BBC-nek adott interjújában.

Vettel a kiesése után ahelyett, hogy elbújt volna a Red Bull motorhome-jában, inkább kiült a monitorokhoz, és kívülről figyelte a futam alakulását. "Nehéz volt, de kihasználtam a lehetőséget, hogy tanuljak egy keveset a bokszutcai irányítóközpontban."