Vágólapra másolva!
Michael Schumachert az autójáról letörő kisebb alkatrészek mellett az utolsó körökben egy lassú defekt is hátráltatta az Abu-Dzabi Nagydíjon. Nico Rosberg élvezte kettejük csatáját.

A Mercedes szokásához híven az élcsapatok mögött, azonban a mezőny többi része előtt fejezte be az Abu-Dzabi Nagydíjat a hatodik és hetedik helyen. Michael Schumacher az elmúlt versenyekkel ellentétben most egyértelműen lassabb volt Nico Rosbergnél, utólag azonban elárulta, több probléma is hátráltatta.

"Leesett néhány kisebb alkatrész az autóról, ami rontott a balanszon, a vége felé pedig lassú defektet kaptam, ezért kellett leparkolnom az autót a 2-es kanyarban" - magyarázta a hétszeres világbajnok, aki a verseny elején a szombati időmérőn elhasznált abroncsok miatt szenvedett.

"A gumik meglehetősen korán megadták magukat az első etapban, de ez a tegnapi gumistratégiánknak volt köszönhető, amikor meg akartunk spórolni egy friss szettet a versenyre. Ezért aztán meglehetősen használt abroncsokon rajtoltam."

Végül csapattársa mögött 23 másodperccel ért célba, pedig az első kanyarban még előtte fordult el. A két Mercedes ezt követően fej-fej mellett csatázott egymással "Gyakran mondjuk, hogy szabadon versenyezhetnek, amíg óvatosan teszik, jó volt ma ezt látni" - mondta Ross Brawn csapatfőnök.

Rosberg végül visszaszerezte a hatodik helyet, és a leintésig meg is tartotta azt. "A rajt nem sikerült valami jól, mivel megpróbáltam megelőzni Felipe (Massát), de hirtelen nem volt hová mennem. Michael így elment mellettem, és élvezetes csatát vívtunk, mielőtt visszavettem tőle a helyem" - mondta a német, aki a verseny végén közel került a brazilhoz, a keményebb keveréken alulkormányzottá váló Mercedesszel azonban már nem tudta megelőzni.

A csapatnál úgy érzik, ismét kihozták a maximumot a rendelkezésükre álló technikai csomagból, így elégedettek az eredménnyel. "Természetesen nem ezek a helyezések jelentik a végső célt számunkra, a csapat felépítésének szakaszában mindenesetre pozitívum, hogy a lehető legjobb eredményt értük el" - mutatott rá Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója