Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke is beállt azok sorába, akik örülnének, ha Kimi Räikkönent leszerződtetné a Williams, szerinte a finn izgalmasabbá tudja tenni az F1-et. Frank Williams még nem döntött.

Korábbi munkaadói szívesen viszontlátnák Kimi Räikkönent a Forma-1-ben: a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo után ezúttal Martin Whitmarsh fejtette ki, hogy a finn visszatérése szerinte jót tenne a Forma-1-nek. Räikkönen esetleges érkezéséről egykori riválisa, Michael Schumacher is lelkesen nyilatkozott, a 2007-es világbajnoknak tehát szívélyes fogadtatásban lesz része, ha valóban leszerződik a Williamshez.

"Próbálják meg leigazolni őt" - tanácsolta Whitmarsh Frank Williamsnek a pénteki sajtótájékoztatón. A csapatfőnök ismeri Räikkönen képességeit, hiszen a finn pályafutása legnagyobb részében, 2002 és 2006 között a McLarennél versenyzett. "Mindannyian tudjuk, hogy gyors, és szerintem az emberek alábecsülik az intelligenciáját."

Whitmarsh szerint Räikkönen motivációjával a két Forma-1-től távol töltött idény után sem lenne gond. "Remélem, éhes a sikerre. Biztos vagyok benne, hogy még mindig tudna izgalmakat okozni, ez szerintem fantasztikus lenne a Forma-1 számára. Máskor nem osztogatnék tanácsokat Sir Franknek azzal kapcsolatban, hogy kit igazoljon le, de úgy gondolom, tényleg nagyon izgalmas volna, ha visszatérne" - nyilatkozta.

Forrás: AFP

A sajtótájékoztatón Frank Williams is részt vett, a Räikkönennel kapcsolatos kérdésekre azonban nem volt hajlandó válaszolni. Állítása szerint az sem zárható ki, hogy Rubens Barrichellóval hosszabbítanak, de egyelőre csak az egyik versenyző helye biztos. "Még nem derült ki, hogy pontosan kik ülhetnek majd az autóinkba" - szögezte le az istálló alapítója. "Biztos vagyok benne, hogy Pastor vezeti az egyik autót. A másikat talán Rubens."

Barrichello és a csapattal tárgyalásokat folytató Räikkönen mellett szóba került a finn tesztpilóta, Valtteri Bottas neve is, aki idén a GP3-as bajnokságot nyerte meg, jövő héten pedig részt vesz a fiatal versenyzők számára kiírt teszten Abu-Dzabiban. Williams azt a lehetőséget sem vetette el, hogy fontolóra veszik Bottas szerződtetését, előbb azonban a teszten kell bizonyítania. "Attól függ, milyen gyors" - mondta. "Nagyon jónak tűnik, de ezen kívül nem sokat tudok róla."