Vágólapra másolva!
A Hispania reméli, hogy az elmúlt két szezonnal ellentétben jövőre már az első februári teszt előtt elkészül az új autójuk. A csapatnak új központja lesz Valenciában.

Harmadik szezonját kezdi meg 2012-ben a Hispania a Forma-1-ben, és terveik szerint ezúttal felkészültebben vághatnak neki az új idénynek. Az elmúlt két évben ugyanis az is kérdéses volt, hogy egyáltalán elkészül-e az új autójuk az idénynyitóra, a téli teszteken nem tudtak kihajtani a pályára.

Az istállóban tulajdonrészt vásároló Thesan Capital igazgatója, Saul Ruiz bízik benne, hogy a stabilabb pénzügyi helyzetnek köszönhetően ezúttal nem kell hasonló problémákkal megküzdeniük. "A tavalyival ellentétben reméljük, hogy ezúttal nem csak az első futamon, de az első teszten is ott lehetünk az új autóval" - idézi a spanyolt az Autosport. Az első 2012-es gyakorlást február 7-10. között rendezik Jerezben.

Ruiz azt is elárulta, hogy a csapat különböző részlegeit hamarosan egy közös valenciai központban egyesítik, az autót azonban a jövőben is Münchenben tervezik majd. "A versenyekért és a tesztekért felelős csapatot, valamint az ügyintézést végző részlegek többségét Valenciába helyezzük át, egy új épületbe. A technikai osztály azonban továbbra is Münchenben lesz, ahol már augusztus vége óta zajlik az új autó tervezése és fejlesztése" - magyarázta.