Vágólapra másolva!
Mark Webber reméli, hogy a következő szezonban egyforma elbánásban fog részesülni csapaton belül Sebastian Vettellel, de azt is tudja, hogy jobb teljesítményt kell nyújtania, ha ezt ki akarja majd használni.

Mark Webber, aki 2010-ben sokáig még a világbajnoki címre is esélyes volt, az idén sokkal gyengébb teljesítményt nyújt a már 11 győzelemnél járó csapattársánál, vele ellentétben még futamot sem nyert. Főleg az idén bevezetett Pirelli gumikkal gyűlt meg a baja, a versenyeken hamarabb elkoptatja őket, mint Vettel. Webber bevallotta az O Estado de Sao Paulo lapnak, hogy több csapat is megkörnyékezte a szerződéshosszabbítása előtt, többek között a Renault is. A lap riportere megkérdezte az ausztrált, hogy egyenlő elbánásra számít-e a csapattól a következő szezonra, amire Webber azt felelte, hogy "hiszem, hogy igen".

Azt is elárulta, hogy már egyre jobban hozzászokik a Pirelli abroncsaihoz. "Mostanra már megértettem, hogyan tudom jobban használni ezeket a gumikat. Erre az évre ez már késő, de azt hiszem, a következő szezont egy magasabb szintről tudom majd kezdeni, ami nagy különbséget jelent majd."

Webber szerint kizárt, hogy, ha egyszer elhagyja a Red Bullt, utána más csapathoz szerződjön. "Egy olyan valakinek, mint én, aki olyan, szűkös forrásokkal is dolgozó csapatokat is megjárt, mint a Minardi vagy a Williams, aztán pedig egy olyan bajnokságstruktúrába kerül, mint ami nekünk van itt a Red Bullnál, onnan már nincs visszaút. Innen már haza fogok menni, nem pedig újra egy kis csapathoz. Tehát ha egyszer elmegyek innen, akkor már valami mást fogok csinálni, nem pedig a Forma-1-ben versenyezni."