Vágólapra másolva!
Bár Sebastian Vettel a második szabadedzésen kicsúszott Abu-Dzabiban, ez nem hátráltatta jelentős mértékben a Red Bull pénteki munkáját. A versenyzők elégedettek az autóval.

A Red Bullnak nem sikerült problémamentesen teljesítenie az Abu-Dzabi Nagydíj első napját, Sebastian Vettel ugyanis a második szabadedzés vége előtt fél órával kicsúszott a pályáról. A német a célegyenes utáni első kanyart nem tudta bevenni, az autó hátulja megcsúszott, és Vettel végül a falban kötött ki.

"A kanyar bejáratánál vesztettem el az irányítást az autó felett" - magyarázta a német, aki az első gyakorlást a negyedik, a másodikat pedig a hatodik helyen fejezte be, mindkétszer csapattársa, Mark Webber mögött. "Egy kicsit szélesen fordultam be, túlságosan ráhajtottam a kerékvetőre. Elvesztettem az autó hátulját, utána pedig már nem tudtam megfogni."

"Azt hiszem, csak túl mohó voltam, túl sokat vállaltam a kanyarbejáratnál. Ha egy kicsit szélesebben fordulunk, ott porosabb a pálya, és kisebb a tapadás" - folytatta. Vettel autója nem sérült meg különösebben, csak az első szárnyat kellett rajta lecserélni, így húsz perc után már ismét körözhetett.

Webber szerint az első kanyar elég trükkös, így nem csoda, hogy Vettel után Fernando Alonso is ott csúszott ki. "Úgy tűnik, az egyes kanyarban könnyű hibázni - ha az ember azt látja, hogy olyan versenyzők nem tudják bevenni, mint Alonso és Vettel akkor utána visszavesz egy kicsit."

Bár a McLaren mindkét edzésen jobb eredményt ér el, mint a Red Bull, Webber nem aggódik, hiszen a tervezett munkát sikerült elvégezniük. "Összességében elég jó délutánon és estén vagyunk túl. A szükséges adatokat sikerült megszereztünk, és minden a tervek szerint zajlott. Elégedett vagyok az autóval" - nyilatkozta az ausztrál, aki az első edzésen még csak alig több mint egy tized másodperccel maradt el az őt egyedüliként megelőző Jenson Buttontól, az estébe nyúló második gyakorláson viszont már félmásodperces hátránnyal végzett az ötödik helyen.

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull