Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello továbbra sem mondott le arról, hogy jövőre a Williamsnél folytathatja pályafutását. Az ülésre szintén pályázó Adrian Sutil nem biztos benne, hogy a csapat megkockáztatja Kimi Räikkönen leigazolását.

Ha Kimi Räikkönen jövőre valóban visszatérne a Forma-1-be a Williams színeiben, az valószínűleg Rubens Barrichello pályafutásának végét jelentené. Az idén tizenkilencedik szezonját teljesítő brazil azonban továbbra is rendületlenül hisz benne, hogy 2012-ben is a brit csapatnál versenyezhet. Bár bizonyossá vált, hogy a finn világbajnok tárgyal a Williamsszel, Barrichello szerint ez még nem jelenti azt, hogy az istálló őt választja.

"Azt hiszem, az igazat mondják nekem, az igazság pedig az, hogy a pletykák sokkal erősebbek, mint a valóság" - idézte a motorsport.com a 39 éves brazilt, aki viccelődve megjegyezte, hogy Räikkönent ismerve a tárgyalások nem lehetnek túl komolyak. "Őszintén szólva soha nem beszélek Kimivel. Amikor még versenyzett, akkor sem szólt hozzám soha. Ezért azt hiszem, a csapattal is nagyon keveset beszélhetett."

Forrás: Williams

Barrichello korábban úgy nyilatkozott, szeretné, ha még hazai versenye, a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt kiderülne, jövőre is a Williamsnél maradhat-e - ha azonban addig nem születik döntés, nem úgy készül a futamra, mintha az az utolsó lenne számára.

"Lehet, hogy úgy utazom Brazíliába, hogy a csapat még nem erősít meg semmit" - nyilatkozta. "A rajongóimtól azonban még nem fogok elbúcsúzni. Jövőre is itt akarok lenni, és kockáztatni. Ha most az első, vagy a második szezonomon lennék csak túl, akkor nagyon aggódnék, de nagyon hosszú ideig itt lehettem. Az élet túl jó ahhoz, hogy olyan problémák miatt panaszkodjunk, hogy miért nem szerződtettek már le."

A Williams ülésére állítólag a Force India jelenlegi versenyzője, Adrian Sutil is pályázik, a híresztelések szerint ugyanis jövőre át kell adnia a helyét Nico Hülkenbergnek. Sutil semmit nem volt hajlandó elárulni arról, hogy zajlanak-e tárgyalások közte és a Williams között, mindenesetre nem biztos benne, hogy az istálló Räikkönennel járna a legjobban. "Hallottam, hogy Kimi vissza akar jönni, de kérdés, hogy a csapat megkockáztatja-e egy olyan versenyző leszerződtetését, aki két éve nem vezetett az F1-ben" - mondta a formula1.com-nak.