Vágólapra másolva!
A Sauber csapatmenedzsere elárulta, Kamui Kobajasi és Sergio Pérez ügyetlenkedése miatt kerékcseréik a leglassabbak közé tartoznak a mezőnyben. 

Az idei kerékcseréket összesítő statisztikából kiderült, hogy a Sauber csak a Virginnél és a Hispaniánál gyorsabb, ha a bokszkiállásokról van szó. A svájci csapatnál átlagosan 1,3 másodperccel tovább tart a kerekek lecserélése, mint a ranglistát vezető Red Bullnál, illetve Mercedesnél.

A Sauber csapatmenedzsere Abu Dhabiban úgy nyilatkozott, ez nem annyira a szerelők, sokkal inkább Kamui Kobajasi és Sergio Pérez hibája. "Ami 2011-et illeti, a versenyzőink okozzák a gondot. Az esetek nyolcvan százalékában nem a megfelelő helyen állítják meg az autót" - mondta Beat Zehnder. "Ezzel értékes időt veszítünk. Pérez (Indiában) vagy három méterrel arrébb állt meg, ami körülbelül három másodpercnyi időveszteséget jelentett, mivel az egész csapatnak oda kellett mennie, az összes felszereléssel együtt."

Zehnder szerint az is probléma, hogy ők nem használják a számos csapat által bevetett bokszutcai elektronikus jelzőkészüléket. "Az automata rendszer a szenzorok segítségével fél másodperces javulást eredményez, de ha elromlik, az pokolian veszélyes" - mutatott rá.