Vágólapra másolva!
Michael Schumacher visszavárja Kimi Räikkönent a Forma-1-be, szerinte a finn hamar visszaszokna. Arra azonban még időre van szüksége, hogy a saját jövőjéről döntsön.

Egyre többen fejtik ki véleményüket Kimi Räikkönen esetleges visszatérésével kapcsolatban, ezúttal Michael Schumacher árulta el: nagyon boldog lenne, ha ismét a finn ellen versenyezhetne. Az elmúlt napokban már a Williams egyik legnagyobb részvényese, Toto Wolff és maga Räikkönen is elismerték, hogy tárgyalásban állnak, bár mindketten hangsúlyozták, hogy szerződésről még nincs szó.

"Nem akarok javaslatokat tenni, de szeretném elmondani, hogy nagyon boldog lennék, ha visszatérne" - idézi az Autosport Schumachert, aki elárulta, korábban is élvezte Räikkönen társaságát. "Már nagyon várom, hogy a pályán és azon kívül is találkozzunk, remek lesz!"

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a Forma-1-et 2009 végén elhagyó Räikkönen két, rali-világbajnokságban eltöltött szezon után képes lenne-e ismét felvenni a tempót az F1-ben. Ilyen téren Schumachernek vannak tapasztalatai, hiszen ő három kihagyott szezon után, 41 évesen tért vissza 2010-ben.

"Az ember azon gondolkozik, hogy mennyire tudja feleleveníteni a képességeit, és tudja-e a határon vezetni az autót. Ezek a fő kérdések, és én ezt már rögtön az első teszten megválaszoltam." - nyilatkozta a hétszeres világbajnok. "Körülbelül 15 körre volt szükségem ahhoz, hogy visszaszokjak, és bár nem mentem el teljesen a határokig, közel voltam hozzá. Ettől kezdve pedig már csak idő kérdése. Biztos vagyok benne, hogy Kimi képes lesz ezt véghezvinni."

Schumacher továbbá elmondta az újságíróknak, hogy Räikkönen valószínűleg teljesen másképp gondolkozik, mint ő, ezért a nyilatkozatából felesleges komolyabb következtetéseket levonni. Természetesen a német saját jövője is szóba került, miután német források szerint - csapattársához, Nico Rosberghez hasonlóan - ő is meghosszabbította 2012 végén lejáró szerződését a Mercedessel. Schumacher azonban állítja, hogy még nem döntött a jövőjéről.

"Néhány újságíró szerint igen, az igazság azonban az, hogy nem" - jelentette ki, amikor arról kérdezték, hogy hosszabbított-e. "Már többször elmondtam: nem ez a megfelelő időpont arra, hogy erről beszéljünk." Schumacher elárulta, a döntésében fontos tényező lesz az, hogy a csapat mennyit tud javulni az elkövetkezendő időszakban.

"Egy kicsit több időre van szükségem, saját magam szempontjából is, valamint azt is látnom kell, hogy milyen irányba haladunk" - magyarázta. "A legfontosabb kérdés az, hogy jó irányba haladunk-e. A megfelelő lépéseket tettük meg? Szerintem igen, de ezt még bizonyítanunk kell a jövőben."