Vágólapra másolva!
Az Indiai Nagydíjon történt ütközésük óta még nem beszélt egymással Lewis Hamilton és Felipe Massa. A brazil továbbra is biztos benne, hogy nem hibázott Újdelhiben.

Lewis Hamilton és Felipe Massa ütközése a két héttel ezelőtti Indiai Nagydíjon már az ötödik hasonló incidens volt 2011-ben kettejük között, ezért a brit mindenképpen szeretné tisztázni a köztük lévő nézeteltérést. A McLaren versenyzője elárulta, az előző futam óta még nem volt lehetőség arra, hogy négyszemközt megbeszéljék a helyzetet, pedig ő nem neheztel Massára.

"Nem beszéltem vele" - nyilatkozta Autosportnak. "Szeretném tisztázni vele a helyzetet, de ez nem csak rajtam múlik: csak akkor működik, ha ő is hajlandó így tenni. Az ütközéseink ellenére tényleg nincs vele semmi problémám, ez egész évben így volt."

Hamilton mindenesetre Abu-Dzabiban mindent megtesz azért, hogy a pályán elkerülje riválisát. "Egyértelműen úgy tervezem, hogy a közelébe sem kerülök" - jelentette ki. Hozzátette, szerinte Massa kemény védekezési stílusa is hozzájárul ahhoz, hogy pont vele ütközik ilyen sokszor.

Forrás: AFP

"Felipét nagyon nehéz megelőzni, soha nem hagy sok helyet. A mögötte lévő versenyzőnek mindig nagy erőfeszítést kell tennie ahhoz, hogy megelőzze őt. Nagyon balszerencsések voltunk, hogy ennyiszer összeütköztünk" - idézi Hamiltont az ESPNF1.com.

Az indiai ütközés után a versenybírók áthajtásos büntetéssel sújtották Massát, aki ezzel továbbra sem ért egyet. Ráadásul tagadja, hogy a szokásosnál agresszívabb lett volna azért, mert Hamilton autózott mögötte. "Csak azt tudom ismételni, amit az előző futam után mondtam: semmi rosszat nem tettem. Ha egy másik versenyzőről lett volna szó, akkor is ugyanezt csináltam volna" - nyilatkozta.

"Nem hibáztam, ahogy Lewis sem" - vélekedett a brazil. "Talán azt mondhatnánk, hogy versenybaleset volt. A sportfelügyelők döntöttek úgy, hogy én voltam a hibás. Ha elkövetek egy hibát a pályán, akkor én vagyok az első, aki beismeri: 'Bocsi, srácok, hibáztam.' A legutóbbi futamon viszont nem erről volt szó, ebben biztos vagyok."