Vágólapra másolva!
Nico Rosberg főleg a versenyszimulációra koncentrált az Abu-Dzabi Nagydíj pénteki edzésnapján, így nem tulajdonít nagy jelentőséget délutáni 20. helyének. Michael Schumacher közben több különböző programot teljesített.

A Mercedes versenyzői szokásukhoz híven eltérő munkával töltötték a pénteki edzésnapot Abu-Dzabiban. Nico Rosberg főleg a versenyszimulációra koncentrált, ennek is köszönhető, hogy délelőtti 8. helye után délután csak a 20. pozícióban végzett.

"Sikerült jó munkát végeznünk a beállítások terén, és a hosszú etapjaim is kedvezően alakultak. Főleg a versenytempónkra koncentráltunk, és rengeteg kört megtettem, így magabiztosan várom a holnapot" - fogalmazott.

A Mercedes sportprogramját igazgató Norbert Haug elmondása szerint Michael Schumacher változatosabb programot teljesített a nap folyamán, összességében azonban ő is elégedett volt. "Természetesen megvannak a saját korlátaink, de a maximumot hoztuk ki a rendelkezésünkre álló lehetőségekből, és az autó jónak tűnt" - árulta el a hétszeres világbajnok, aki délelőtt a 15., délután pedig a 7. helyen végzett, és feltűnően sokszor hagyta el a pályát.

"Sikerült hasznos információt szereznünk az autó balanszáról, illetve a gumik élettartamáról, és néhány érdekes tényezőt is felfedeztünk a csökkenő hőmérséklet, és a szürkület okozta körülmények között" - tette hozzá Ross Brawn csapatfőnök.