Vágólapra másolva!
A csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA megerősítette, hogy 2012 májusában Mugellóban tesztelhetnek a csapatok, így 2008 után először ismét lehetőséget kapnak a szezon közbeni gyakorlásra.

A GPUpdate.net-nek a csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA megerősítette, hogy 2012-ben négy alkalommal tesztelhetnek az istállók: a három szezon előtti gyakorlás mellett ezúttal május első három napjában is lehetőségük lesz erre. A Ferrari tulajdonában lévő mugellói pályára négy futam után utaznak a csapatok, ez első európai forduló, a Spanyol Nagydíj előtt.

A szezon közbeni tesztelést a 2008-as idény után tiltották be költségcsökkentés céljából, azóta viszont a csapatok többsége és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2009 végén kinevezett elnöke, Jean Todt is a szabályok megváltoztatása mellett érvelt. Az első 2012-es tesztet Jerezben rendezik majd február 7-10. között, két héttel később, 21-24-ig pedig Barcelonában kerül sor egy négynapos gyakorlásra. A március 18-án kezdődő szezon előtt még egyszer, március 1-3. között próbálhatják ki autóikat a csapatok, szintén a spanyol futamnak helyet adó pályán.

A FOTA Abu-Dzabiban a csapatok kiadásait korlátozó költségkorlátozási egyezmény vitatott pontjait is tisztázta volna, logisztikai okokból azonban nem kerül sor a tervezett ülésre. A megbeszélés új időpontját még nem tűzték ki.