Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo örömmel hallja a Kimi Räikkönen williamses szerződéséről szóló híreszteléseket, a 2007-es kémbotrányban főszereplő Mike Coughlan visszatérését viszont "botrányosnak" tartja.

Miközben egyre erősödnek a híresztelések Kimi Räikkönen visszatérésével kapcsolatban, korábbi főnöke, Luca di Montezemolo elárulta, örülne annak, ha jövőre ismét a Forma-1-ben láthatná a Ferrari eddigi utolsó világbajnoki címét 2007-ben megszerző finnt.

"Jó érzéssel tölt el az esetleges visszatérése" - nyilatkozta a Ferrari elnöke az olasz La Stampa újságnak. "Kimi nagyon szerethető srác, bár nekem soha nem sikerült rendesen beszélgetnem vele."

Räikkönen a 2009-es szezon után távozott a Ferraritól és a Forma-1-ből, az elmúlt két évben a rali-világbajnokságban szerepelt, valamint a NASCAR-ban is kipróbálta magát. Múlt héten a Williams egyik legnagyobb részvényese, Toto Wolff is elismerte, hogy a csapat "komolyan tárgyal" a finn versenyzővel, így egyre nagyobb az esélye annak, hogy Räikkönen valóban visszatér az F1-be.

Forrás: Ferrari

"Van néhány olyan versenyző, mint ő, akikben folyamatosan ég a sebesség iránti vágy. Ilyen például Jean Alesi is, aki jövőre elindul az Indy 500-on" - nyilatkozta Montezemolo az 1991 és 1995 között szintén a Ferrarinál versenyző franciáról.

Montezemolo ugyanakkor egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy a 2007-es kémbotrány egyik főszereplője, Mike Coughlan ismét a Forma-1-ben dolgozhat. A Williams néhány hete kinevezett technikai igazgatója volt az, aki négy évvel ezelőtt - miközben a McLarennél töltötte be ugyanezt a pozíciót - a Ferrari autójára vonatkozó, bizalmas dokumentumokat fogadott el az olaszok csapatmenedzserétől, Nigel Stepney-től.

Az eset után Coughlannek távoznia kellett a McLarentől, majd a NASCAR-ban helyezkedett el, mielőtt idén júniusban leszerződött a Williamshez. "Botrány, hogy Coughlan visszatérhetett" - nyilatkozta Montezemolo. "Úgy tűnik, az F1 soha nem mulasztja el a lehetőséget, hogy hülyét csináljon magából."

Coughlan korábban bocsánatot kért a Ferraritól és a McLarentől is, és reméli, hogy új munkaadójánál ismét ki tudja vívni a "tiszteletet" az F1-ben.