Vágólapra másolva!
Lewis Williamson, a rangos McLaren Autosport BRDC Award tavalyi győztese Silverstone-ban próbálhatta ki Lewis Hamilton 2008-as F1-es autóját.

A 21 éves Lewis Williamson hétfőn lehetőséget kapott rá, hogy Silverstone-ban vezesse azt a McLarent, amellyel Lewis Hamilton győzött a 2008-as Brit Nagydíjon. A teszt jutalom volt azért, hogy tavaly ő nyerte el az Egyesült Királyság fiatal tehetségeinek 1989 óta minden évben kiosztott, rangos McLaren Autosport BRDC Awardot. A korábbi győztesek között olyanok is voltak, mint David Coulthard, Dario Franchitti, Jenson Button, Gary Paffett, Anthony Davidson és Paul di Resta.

Williamson 15 kört tehetett meg az MP4-23A-val az esőáztatta pályán. "Röhejes volt - az autó borzasztóan erős, eldobtam tőle az agyamat" - ecsetelte utólag. "De minden alkalommal, amikor újra kimentem vele a pályára, egyre jobban éreztem magam benne. Folyamatosan keményebben nyomtam a féket, mégis mindig rá kellett jönnöm, hogy még van benne tartalék. Eleinte elég sokat csúszkáltam, de minél közelebb kerültem a határhoz, annál kevésbé. Rendkívül finoman kell kormányozni, mert az autó minden mozdulatra azonnal reagál."

Willamson már két éve Kiss Pál Tamás egyik ellenfele. Tavaly második lett abban a brit Formula Renault 2.0-ban, amelyben a magyar versenyző egy ideig vezette is a bajnokságot, majd a harmadik helyet szerezte meg. Idén mindketten a GP3-ban indultak, ahol Williamson a 8., Kiss Pál Tamás pedig a 16. helyen végzett. Igaz, a skót közben rajthoz állt a World Series by Renault négy futamán is.