Vágólapra másolva!
Ez a véleménye a fiatal német egykori csapattársának, Sébastien Bourdais-nek, aki a Toro Rossónál testközelből, a saját kárán tanulta meg, hogy mennyire jó Vettel.

Sebastian Vettel máris több statisztika alapján felülmúlta mentorát, Michael Schumachert: például idén 13 pole-t szerzett, és a szezon végéig új rekordot állíthat fel, ha mindkét fennmaradó versenyen az élről rajtol, valamint több kört töltött az élen, mint korábban bárki más.

Amikor Schumacher 2000 és 2004 között nem talált legyőzőre a világbajnokságban, sokan úgy vélték, a Forma-1 unalmassá vált, és a tévés nézettség is csökkent. Ám a négyszeres ChampCar-bajnok Sébastien Bourdais, aki 2008-ban, a Toro Rossónál Vettel csapattársa volt, úgy érzi, a fiatal német a következő években még nagyobb uralomra tehet szert.

"Az emberek folyamatosan morogtak Schumacher fölénye miatt, de én úgy vélem, a Vettel-korszak még durvább lehet" - mondta az Auto Bildnek Bourdais, aki csupán 4 pontot gyűjtött a közös szezonjukban, míg Vettel 35-öt. Az időmérőkön is 13:5-re vereséget szenvedett tőle.

"Az idény első harmadában egyformán erősek voltunk. Amikor azonban megkaptuk az új autót, a Toro Rossónak nem volt kapacitása ahhoz, hogy külön-külön fejlesszen a versenyzőinek. Sebastian képes túllépni egy rendkívül gyors, de nehezen vezethető autó korlátain is. Kivételes tehetsége van az autó irányításához, ez akkor érvényesül a legjobban, ha nehezek a körülmények."

Bourdais szerint Vettel előnye emellett az elhivatottságából is adódott. "Mindkettőnknek akadtak gondjai a csapat tagjaival, mert a szerelők alig beszéltek angolul. Ez nekem nagyobb baj volt, mert otthon várt a családom, és nem tölthettem azzal az amúgy is kevés szabadidőmet, hogy olaszul tanuljak" - mondta.

"Sebastian viszont több időt és energiát áldozott a feladatra, ezért hatékonyabban is tudott kommunikálni a csapattal."

Vettel abban az évben aratta első győzelmét is, az első rajtkockából megnyerve az Olasz Nagydíjat.