Vágólapra másolva!
A névváltoztatás a csapatfőnök szerint fontos ugyan, de nem jelent teljesen új kezdetet.

Eric Boullier úgy véli, "új fejezetet" nyit a Renault történetében, hogy lezárult a rivális Team Lotusszal a névhasználatról folytatott vitája, ezért jövőre már Lotusként szerepelhet a Forma-1-ben.

"Ez új fejezet lesz Enstone számára, de azért nem teljesen új kezdet" - mondta a csapatfőnök. "Az istálló a hagyományai és a tapasztalatai révén képes lesz zökkenőmentesen és kontrolláltan válaszolni a kihívásra. Már nagyon várjuk 2012-t."

Összesen három csapat kérvényezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, hogy jövőre az eddigitől eltérő néven indulhasson a nagydíjakon. Miután a Formula One Commission a múlt csütörtöki ülésén jóváhagyta, hogy a Team Lotus neve Carterham, a Virginé pedig Marussia legyen, a hétvégén hivatalosan is megerősítették a változásokat.

Ám a hírek szerint a Lotus Renault nevéből annak ellenére sem tűnik el a "Renault", hogy az istálló egykori tulajdonosa, a francia autógyár már a Red Bullt tekinti gyári csapatának.

"Nagyon örülünk, hogy elfogadták a kasztnink új nevét" - mondta Boullier, a Tony Fernandes-féle Team Lotusra utalva, hozzátéve: "Mi végig kitartottunk a mellett, hogy a sport egészének érdekében száműzni kell minden kétértelműséget. Fontos lesz, hogy a csapatokat könnyen lehessen azonosítani, és a mai bejelentés nagyban elősegíti ezt."

Habár a Lotus Renault jelenleg éppúgy ötödik a konstruktőri összetettben, ahogy a tavalyi szezon végén volt, csupán feleannyi pontjuk van, mint egy éve ilyenkor. A csapat történetének eddigi mélypontja 2009 volt, amikor csak a nyolcadik helyen végeztek.