Vágólapra másolva!
A McLarennél úgy érzik, az autójukhoz illik a Yas Marina, ezért azt ígérik, hiába futott le a világbajnokság, a nagydíjgyőzelemről nem mondanak le.

A McLarennél arra számítanak, hogy a jövő hétvégi Abu Dzabi Nagydíj helyszínén ütőképes lesz az autójuk. "Fantasztikus emlékeim vannak a Yas Marina Circuitről. 2009-ben a pole-ból rajtoltam ott, és vezettem a versenyt egészen addig, amíg egy fékhiba miatt ki nem kellett állnom" - idézi a csapat közleménye Lewis Hamiltont. "Tavaly második lettem, és megfutottam a leggyorsabb kört, ezért most azzal a céllal utazunk oda, hogy ezt a potenciált győzelemre váltsuk."

Hamilton, aki két fordulóval az idény vége előtt már az összetettben 2. helyezett csapattársához, Jenson Buttonhoz képest is 38 pontos hátrányban van, úgy érzi, a pálya fekszik a McLarennek.

"Azt gondolom, minden okunk megvan rá, hogy magabiztosan menjünk Abu Dzabiba" - mondta. "A pálya illik az autónkhoz - a DRS és a KERS az erősségünknek számít, így az általuk nyújtott előnyökre támaszkodva ki kell tudnunk használni a vonalvezetését."

"Lehet, hogy a Red Bull és Sebastian (Vettel) már mindkét címet bebiztosították, de én továbbra is eltökélt vagyok, hogy győzelemmel zárjam az évet. Idén eddig két versenyt nyertem, ezt a számot szeretném megduplázni a szezon végéig! Ez az egész Vodafone McLaren Mercedes számára szép jutalom lenne" - tette hozzá Hamilton, aki az előző versenyen, az Indiai Nagydíjon csak hetedik lett, miután hatodszor is összeütközött a ferraris Felipe Massával.

Forrás: McLaren

Abu Dzabiról Buttonnak is kellemes emlékei vannak. "2009-ben az volt az első verseny, miután megnyertem a világbajnokságot, úgyhogy remekül szórakoztam a hétvégén, nagy élmény volt. Emlékszem, hogy fantasztikus csatát vívtam Markkal (Webberrel), és a harmadik helyen értem célba" - ecsetelte Button, akiről főnöke, Martin Whitmarsh a héten véletlenül elárulta azt az eddig titokban tartott információt, hogy 2014 végéig hosszabbított a McLarennel.

"Az autónknak illenie kell a pályához, ezért nagyon optimista vagyok. A legutóbbi versenyen láttuk, hogy bár nem voltunk elég gyorsak Sebastian elfogásához és megelőzéséhez, alaposan megdolgoztattuk őt a győzelemért. Taktikai szempontból elsőrangú futamunk volt: a bokszutcai irányítóközpontból mindig a helyes utasításokat kaptam meg, és a szerelők is fantasztikus munkát végeztek. Lehet, hogy már nem a világbajnoki cím a tét, de így is az a célunk, hogy versenyeket nyerjünk, és látványos show-val rukkoljunk elő."

A McLaren Indiában bebiztosította magának a konstruktőri második helyet, 117 pontra növelve előnyét a Ferrarival szemben.