Vágólapra másolva!
A két csapat jövőre kiterjeszti a technikai együttműködést, a HRT a sebességváltó mellett a Williams regeneratív rendszerét is megvásárolja.

A Hispania 2012-ben is a Williamstől fogja vásárolni a sebességváltókat, de megkapja melléjük a KERS-t is, jelentették be csütörtökön - annak ellenére, hogy jövőre már nem azonos motort használnak, mivel a grove-i istálló átpártol a Cosworthtől a Renault-hoz.

"Az elmúlt két évben gyümölcsöző együttműködést alakítottunk ki a Williams F1-gyel, és örömmel vesszük, hogy a továbbiakban is fontos szerepet fognak játszani a csapatunk fejlődésében" - mondta a HRT főnöke, Colin Kolles. "Az évek során együtt felhalmozott tapasztalatokon túl mostantól nemcsak a legmodernebb sebességváltókkal látnak el minket, hanem kihasználhatjuk a KERS előnyeit is, ami fontos újdonság lesz a csapatunk számára."

Eddig egyik újonc csapat sem használt KERS-t, de a Lotus már korábban bejelentette, hogy a Red Bull-lal kötött megállapodás keretében jövőre szintén fog. Kolles hozzátette, hogy a Hispania eddig is sokat profitált az együttműködésből. Az istálló pontot továbbra sem szerzett, de a helyezések alapján megelőzi a Virgint a konstruktőri összetettben, ezért a 11. helyen áll. Jövőre szeretnének a legjobb tíz között végezni.

A Williams F1 vezérigazgatója, Alex Burns úgy vélte, "az a tény, hogy a Williams sebességváltóját és KERS-ét választották, a csapatunk összes tagja számára a mérnöki munkánk eredményességének és költséghatékonyságának elismerését jelenti ezeken a műszaki területeken".