Vágólapra másolva!
Bár felmerült, hogy az építkezés csúszásban van, a Circuit of the Americas tervezője, Hermann Tilke szerint minden rendben halad. Az indiaihoz hasonlóan gyors pályát ígér.

Hermann Tilke, a Forma-1 sztártervezője azt állítja, a 2012-ben megrendezendő USA Nagydíj helyszíneként épülő austini pályával kapcsolatos munkálatok rendben haladnak. Noha Bernie Ecclestone nemrég aggodalmát fejezte ki egy esetleges csúszás miatt, később tisztázta, hogy nem az építkezésre, hanem a szervezők körüli bizonytalanságra célzott.

"Több száz munkás és rengeteg munkagép dolgozik a helyszínen, minden az ütemtervnek megfelelően halad" - mondta Tilke az Autosportnak, azt ígérve, hogy a Circuit of the Americas a múlt hétvégén bemutatkozó indiai pályához hasonlóan gyors lesz. "Austinban megvolt az az előnyünk, hogy kihasználhattuk a természetes domborzatból eredő szintkülönbségeket."

Habár az első texasi versenyt csak jövő novemberben fogják megrendezni, a Red Bull nemrégiben elutazott Austinba, ahol David Coulthard először a városban tartott bemutatót egy korábbi Forma-1-es autóval, majd a pályának kijelölt nyomvonalon száguldott végig - aszfalt híján a porban.

Coulthard az austini pálya számára kijelölt nyomvonalon krosszozott

Október végén bejelentették, hogy 2013-tól New Jersey is vendégül fogja látni az F1-et Amerikai Nagydíj néven, ez azonban a texasi futamra állítólag nem jelent veszélyt. "Az egy színtiszta utcai pálya lesz. Azt kell használnunk hozzá, ami már eleve ott van, de így is fantasztikusnak ígérkezik" - mondta Tilke, aki tanácsaival segít a New Jersey-i pálya kialakításában is.