Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint Lewis Hamilton csak hullámvölgybe került, jövőre azonban vissza fog vágni. Martin Whitmarsh úgy véli, a versenyzőre Jenson Button nagyszerű formája miatt is nyomás nehezedik.

Lewis Hamilton a hétvégi Indiai Nagydíjon úgy nyilatkozott, a 2011-es volt pályafutása legrosszabb szezonja: az ütközései miatt rengeteg kritikát kapó versenyző csak az ötödik helyen áll a bajnokságban, ráadásul magánéleti problémákkal is szembe kellett néznie. Bernie Ecclestone úgy véli, néha mindenki kerül hasonló helyzetbe, ezért Hamilton karrierje nem fogja megsínyleni az idei évet.

"Az ember életében vannak hullámvölgyek, szerintem csupán annyi történik, hogy most egy nehezebb időszakon kell átesnie" - idézi az Autosport Ecclestone-t. "Az élet könnyű, ha az ember szerencsés, és minden jól alakul. Ha azonban a dolgok rosszra fordulnak, felhalmozódhatnak a problémák, egyre több lesz belőlük."

"Ki fog lábalni ebből. Beszélgettem vele Indiában, és nagyszerűen kezeli a helyzetet, rendben lesz" - folytatta a 81. születésnapját a múlt hétvégén ünneplő Eclcestone, aki szerint annak sem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, hogy Újdelhiben Hamilton idén már hatodik alkalommal került összetűzésbe Felipe Massával. "Néha megesik az ilyesmi. Csak az a furcsa, hogy mindig ők ketten keverednek bele."

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Hamilton dolgát az is nehezíti, hogy Jenson Button lényegesen jobban áll a világbajnokságban. 2007 óta tartó F1-es pályafutása során még nem fordult elő Hamiltonnal, hogy csapattársa mögött végzett a tabellán, két futammal a szezon vége előtt azonban Button 38 ponttal megelőzi őt, és reális esélye van a második helyezésre az összetettben. Button ráadásul három győzelmet aratott Hamilton két diadalával szemben.

Forrás: McLaren

"Ha őszinték akarunk lenni, az ember mindig a csapattársát szeretné először megverni" - nyilatkozta Whitmarsh. "Ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ahogy Lewis és Jenson sem teszi. Azért vannak itt, hogy legyőzzék egymást, és Jenson most nagyon jó formában van."

A csapatfőnök szerint a pályán kívül nagyszerű a két versenyző viszonya, a nagydíjakon viszont egymás legyőzésére törekednek, és a köztük lévő rivalizálás a csapat hasznára is válhat. "Lewisnak nem tetszik, hogy a csapattársa eredményesebb nála. És persze nem is szeretném, hogy élvezze ezt a helyzetet. Azt akarom, hogy próbálja legyőzni a csapattársát, mint ahogy Jensontól is azt várom el, hogy Lewis előtt akarjon végezni" - magyarázta.