Vágólapra másolva!
A Red Bull nem szereti, ha pilótái a biztos vezetés tudatában felesleges kockázatot vállalnak, Sebastian Vettel mégis az utolsó körben futotta meg Indiában a verseny leggyorsabb körét. Pedig Korea után megígérte, hogy többet nem csinál ilyet.

A Koreai Nagydíjat követően Indiában ismét a határokat feszegette Sebastian Vettel, ahogy két héttel ezelőtt, ismét az utolsó körben futott leggyorsabb kört. Pedig a Red Bull nem szereti, ha pilótái felesleges kockázatot vállalnak, Vettel ráadásul meg is ígérte, hogy többet nem csinál ilyet. Indiában mégis odalépett a végén, Christian Horner csapatfőnök szerint előtte engedélyt kért erre.

"Persze, hogy rákérdezett, és nem csak azért, mert tudja, hogy nem szeretjük az ilyesmit" - mondta az Autosportnak Horner. "Pedig mi mindent megtettünk, hogy lelassítsuk: letekertük a motort, kikapcsoltuk a KERS-t, azon kívül, hogy esetleg teszünk egy tehenet a pályára, mást nem tehettünk volna. Úgy gondolom, hogy Sebastian már bizonyította, bízhatunk benne. A fő célja az volt, hogy megnyerje a versenyt, és ugyan a leggyorsabb körért nem osztanak pontot, szereti az ilyen kis statisztikai apróságokat."

"Korea után elbeszélgettünk vele erről a leggyorsabb kör témáról, elnézést kért és azt mondta, többet nem fordul elő. Erre tessék, megint itt tartunk. Sebastian érzékeny fiú, tisztában volt vele, hogy elég nagy előnyt épített ki, egyszerűen csak bizonyítani akarta, hogy mekkora tempóra lett volna képes."