Vágólapra másolva!
Az indiai futam már a rajttól kezdve kedvezően alakult Michael Schumacher számára, aki úgy érzi, a lehető legjobb eredményt érte el. Nico Rosberg időt veszített második kerékcseréjénél.

A Mercedesnél a felemásra sikerült koreai futam után újra volt ok örömre Indiában, ahol Michael Schumacher az ötödik helyet szerezte meg Nico Rosberg előtt. A hétszeres világbajnok szokása szerint parádésan rajtolt, a 11. pozícióból indulva már az első körben feljött a 8. helyre csapattársa mögé.

"A rajtnál minden a stratégiámnak megfelelően alakult, mivel szándékosan nem akartam elhasználni a KERS-emet az első két kanyarban, inkább a hosszú egyenesre tartogattam, hiszen tudtam, hogy ott előrébb kerülhetek" - magyarázta a német, aki a második kiállások alkalmával jó állapotban lévő gumijai miatt 5 körrel tovább maradt kint a pályán, így megelőzte csapattársát. Az eredménynek köszönhetően csökkentette lemaradását a világbajnoki küzdelemben, így már csak 5 pont köztük a különbség.

"Nyilvánvalóan elégedett vagyok a mai versennyel. A legtöbbet értük el, amiben reménykedhettünk, és csapatként mindent kihoztunk a lehetőségeinkből. Az ötödik és hatodik hely remek eredmény számunkra" - tette hozzá.

A csapat másik autóját vezető Rosberg annak ellenére elégedett volt az eredménnyel, hogy az utolsó körökben már nem tudta elkapni csapattársát. "Annak is örülök, hogy sikerült javítanom egy helyet a rajtpozíciómhoz képest. A stratégiám azonban ma nem volt tökéletes, és veszítettem némi időt a második bokszkiállásnál, ami miatt nem tudtam Michael előtt maradni" - magyarázta.

A Mercedes sportprogramját vezető Norbert Haug elismerte, alapvetően nem az 5-6. helyért szeretnének harcolni, azonban bíztató, hogy a rendelkezésükre álló technikával sikerült a lehető legjobb eredményt elérniük. "A köridőink az egész verseny során egyenletesek voltak, ami azt mutatja, hogy kíméletesen bántunk a gumikkal, illetve megfelelő beállításokat találtunk a pályára. És természetesen a versenyzőink is remek munkát végeztek" - fogalmazott.