Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint Sebastian Vettel elérhetetlen volt Indiában, de az utolsó két futamnak is a győzelem reményében vág neki. Lewis Hamilton a Felipe Massával történt ütközése után nem tudott elég gyors lenni.

A McLaren az Indiai Nagydíjon bebiztosította második helyét a konstruktőrök világbajnokságában, és Jenson Button is közelebb került ahhoz, hogy - a futamhoz hasonlóan - a pontversenyben is ő végezzen Sebastian Vettel mögött. A McLaren ennek ellenére nem teljesen elégedett az Újdelhiben elért eredménnyel, hiszen elmondásuk szerint mindig a győzelem a céljuk, Lewis Hamilton ráadásul egy újabb ütközés után csak a hetedik helyet tudta megszerezni.

Az idei szezonban tizedik dobogós helyezését megszerző Button annak örül, hogy a Koreai Nagydíjjal ellentétben Indiában sikerült jól rajtolnia, és a negyedikről a második helyre lépett előre. "Utána az volt a célom, hogy Mark Webbert öt-hat körön keresztül magam mögött tartsam" - nyilatkozta a futam után a McLaren versenyzője, aki ellen Webber az ötödik körben kísérelt meg előzést, de sikertelenül. "Végül elértük, hogy a hátsó gumijai elkopjanak, ez lehetővé tette számomra, hogy előnyt autózzak ki. Ezután elkezdhettem Sebet üldözni, de nagyon nehéz volt közel kerülni hozzá."

Bár a verseny bizonyos szakaszaiban a brit jobb tempót autózott, mint Vettel, a németnek mindig sikerült kényelmes előnyt kiautóznia, így a győzelme nem forgott veszélyben. Button úgy gondolja, Újdelhiben lehetetlen volt Vettel legyőzése. "A csapat tökéletes munkát végzett ma, többet nem tehettünk volna " - jelentette ki. "Az autónk egyszerűen nem volt elég gyors ahhoz, hogy nyerjünk."

Forrás: AFP

Két futammal a bajnokság vége előtt Button Fernando Alonsót tizenhárom, Mark Webbert pedig tizenkilenc ponttal előzi meg, de elárulta, a tabella helyett a futamgyőzelmek járnak a fejében. "Úgy utazom el az utolsó két futamra, hogy a győzelemért szeretnék harcolni" - mondta. "A bajnokságban elért második hely azt jelenti, hogy az ember mindenkit legyőzött, egyet kivéve - azt az egyet, akit a legjobban szeretne megverni."

Lewis Hamilton újabb csalódást jelentő futamot hagyhat maga mögött: a bünetése miatt az ötödik helyről indulva már a rajtnál visszaesett Felipe Massa mögé, akivel a 24. körben össze is ütközött. Az incidens miatt Hamilton első szárnyát le kellett cserélni, de utána is gondjai voltak az autóval, az előtte haladó Mercedesekné is lassabb tempóra volt képes. "Vibrációt éreztem a jobbkanyarokban, olyan volt, mintha a padlólemez a földet súrolná. Úgy nyomtam a gázt, ahogy csak tudtam, de már nem tudtam megfelelő teljesítményt nyújtani" - nyilatkozta csalódottan.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint a két versenyzőnek tisztáznia kellene a nézeteltérést, nehogy a jövőben még komolyabbra forduljon a rivalizálás. "Azt hiszem, Felipe hatalmas nyomás alatt van a csapat részéről" - mondta. "Jenson nagyszerű formája miatt hamarosan Lewis is úgy fogja érezni, hogy nyomás alatt van. De mindketten fiatal, gyors versenyzők, remélhetőleg még évekig a Forma-1 sztárjai maradnak. Még sokáig fognak egymás ellen versenyezni, ezért valahogy el kell ezt rendezniük maguk között."