Vágólapra másolva!
Bár háromhelyes rajtbüntetése miatt csak az ötödik pozícióból indulhat, Lewis Hamilton bizakodó a vasárnapi esélyeit illetően. Jenson Button időt vesztett Felipe Massa balesete miatt.

Az egész hétvégén jó formában versenyző Lewis Hamilton a második helyet szerezte meg az Indiai Nagydíj időmérő edzésén, azonban nem sokra ment vele, hiszen pénteki büntetése miatt csak az ötödik rajtkockából indulhat a vasárnapi futamon. Ennek ellenére úgy véli, holnap a pályának és a McLaren tempójának köszönhetően nem kizárt egy jó eredmény.

"A hosszú, széles egyenesek és a két DRS zóna jóvoltából itt valószínűleg könnyebb lesz előzni, mint néhány másik pályán, ezért optimista vagyok a holnapi lehetőségeinkkel kapcsolatban" - fogalmazott a brit, aki három tizeddel kapott ki Sebastian Vetteltől. A Q3-beli utolsó mért körét be sem fejezte, mivel úgy érezte, elsőre is mindent kihozott az autójából, és a Red Bull megszorongatására nem látott esélyt .

"Talán egy fél tizedet vagy egy egészet javíthattam volna, de a második etapban már nagyon a határon autóztam" - magyarázta. "A 15-ös kanyarba érve egy tized volt a lemaradásom, és nem láttam értelmét, hogy elpocsékoljak egy szett gumit esetleg fél tizedmásodpercért, így inkább bejöttem a bokszba."

Forrás: AFP

Hamilton mindent kihozott a McLarenből

Bár Hamilton büntetésének köszönhetően kettejük közül az eredetileg ötödikként végző Jenson Button indulhat előkelőbb helyről, mégis ő volt letörtebb az időmérő után. Az edzés után nyilatkozva értetlenül állt a saját teljesítménye előtt: délelőtt ugyanis még elégedett volt az autójával, délután azonban úgy érezte, teljesen eltűnt a tapadás, ezért már a Q1-ben kénytelen volt bevetni a lágy keveréket.

"Egész délután forgalom hátráltatott, nehéz volt tiszta kört futnom, amikor pedig lehetőségem adódott rá, már túlzottan elhasználtam a gumijaimat" - magyarázta a brit, aki később pont Felipe Massa mögött haladt annak a balesetekor, így kénytelen volt elvenni a gázt. "Egyértelműen gyorsabb lettem volna abban a körben, de belefutottam a sárga zászlókba, láttam (Massa) autóját, észrevettem a füstöt, és egy kicsit visszavettem. Egyértelmű, hogy időt veszítettem abban a szektorban - az adatokból látszik, hogy 14 km/ó-ról volt szó."

Az időmérő után felmerült, hogy Buttonra büntetés várhat, mivel sárga zászlók hatálya alatt futotta a leggyorsabb körét, a sportfelügyelők azonban úgy látták, megfelelő mértékben lelassított, ráadásul a baleset helyszíne után már csak tévedésből villogott sárga jelzés a pályán.

"Ez egy remek pálya, nekünk pedig briliáns versenyzőink vannak, és biztos vagyok benne, hogy mindketten rengeteg pontot szereznek majd holnap" - mondta Martin Whitmarsh csapatfőnök. "Arra számítok, hogy az első Indiai Nagydíjon mesés versenynek lehetünk majd szemtanúi."